Miting diaspora, organizat de un pesedist. Chirieac: Poate îi va oferi un loc eligibil

Mitingul împotriva PSD-ului, la care este invitată și diaspora, se pare că este organizat de un fost social-democrat. Analistul Bogdan Chirieac susține că nu se poate amenința cu un miting atât de mare fără ca cineva să își asume răspunderea.

Emanuel Sorin Cioacă se pare că este personajul care stă în spatele organizării mitingului împotriva PSD-ului la care este chemată și diaspora. Analistul Bogdan Chirieac a declarat că nu vede o problemă în faptul că acesta este un fost lider social-democrat. "Nu înțeleg care e problema. Omul are o mulțime de opțiuni valabile și dacă va avea capacitatea organizatorică să facă mitingul mult dorit, poate PSD-ul îi va oferi, în sfârșit, un loc eligibil la viitoarele alegeri în 2020 și omul va intra în Parlament și va fi foarte fericit. Dar să vedem mitingul înainte de orice, că dacă vin 5000 de oameni nu știu dacă e de oferit un post eligibil. Dacă aduce 200.000, atunci omul are potențial", a declarat analistul.

Până la urmă va avea loc o explozie

 În privința perpetuării a mitingurilor neautorizate, cu acceptul autorităților statului, Bogdan Chirieac consideră că există posibilitatea ca, într-un anumit moment să existe chiar o "explozie". "Primăria Capitalei are dreptate. Nu poți să ameninți că faci un miting de un milion de oameni, sau 50.000 sau 30.000, fără ca nimeni să își asume răspunderea. Se încalcă legea o dată, apoi se umflă situația și se umflă, până la urmă va avea loc o explozie. Autoritățile au tolerat mitinguri neautorizate. Să ne înțelegem bine, nu bagi oamenii la pușcărie, sau să îi uzi cu apă, sau să îi bați. Nu, le dai amendă!(...) Asta se întâmplă și când traversezi pe roșu, dai amendă. Oamenii ăia stăteau, fără autorizație, la miting în mijlocul Pieței Victoriei. Îi rogi să plece, nu pleacă, nu au autorizație, le dai amendă. Și de aici s-a ajuns la mitinguri non-stop, blocare de trafic când vrea și când nu vrea mitingistul. Și acum ne trezim cu un miting care se anunță mare. Să dea Dumneazeu să fie mare că asta înseamnă că am fi o națiune tânără și viguroasă, dar în orice caz, nimeni nu își asumă răspunderea pentru ce s-ar putea întâmpla acolo. Păi nu e în conformitate cu legea. Pe de o parte tu ceri respectarea legii până la ultima virgulă, pe de altă parte tu încalci legea", a declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel