Mircea Badea - Teodor Emi. Profesioniștii îi critică dur pe cei care au organizat lupta dintre jurnalist și campionul național la Muay Thai

Foto: click.ro
Foto: click.ro

Preşedintele Federaţiei Române de Arte Marţiale, Florentin Marinescu, critică aspru modul în care a fost organizată disputa dintre Mircea Badea şi Teodor Emanuel, campionul naţional la Muay Thai.

Într-un interviu publicat de gsp.ro, Florentin Marinescu îi arată cu degetul pe cei de la Kempo, pe care îi acuză că au urmărit doar să-şi facă publicitate prin această confruntare:

- Domnule Marinescu, ce părere aveţi despre disputa care a stârnit valuri de reacţii, dintre Badea şi Emanuel?

- E o mizerie. Au adus golănia în sala de sport! Cum a putut avea loc aşa ceva? Aceste dispute nu fac altceva decât să murdărească artele marţiale. Pui să se bată un om de pe stradă cu un profesionist, iar o federaţie se implică şi asigură logistica pentru o astfel de şuşanea.

- Mircea Badea s-a lăudat că e gata să-l înfrunte pe adversarul său, indiferent de condiţii.

- Lasă ce a spus el. Federaţia de Kempo nu trebuia să lase să aibă loc o astfel de luptă. Badea s-a văzut că e neantrenat, ce se întâmpla dacă unul dintre ei termina meciul rănit? Cine răspundea? Artele marţiale nu asta reprezintă. Ameninţările de genul "îţi rup capul", care au loc pe stradă, nu se încheie în sala de sport.

- Ce era de făcut?

- Să-l convingă pe Badea că nu poate lupta cu un profesionist. Federaţia de Kempo a urmărit însă să-şi facă publicitate. Domnul preşedinte Amatto Zaharia şi-a trimis şi nevasta să arbitreze! Adică persiflarea e totală, nu se mai găsea un bărbat. I-a dat valoare luptei punându-şi soţia arbitru. Ei, pe lângă faptul că nu au încercat să-l facă să renunţe pe Badea, l-au mai şi aţâţat.

- Cum adică?

- Ei l-au injectat. Cu o frază de genul, "Mircea, e treaba ta, dar dacă nu lupţi, nu eşti bărbat!", l-au aprins şi mai tare pe Badea, care a acceptat lupta. Nici adversarul său nu a fost însă cine ştie ce. Pentru că nu a putut să facă KO un amator! Faptul că Badea nu avea nici o vânătaie la finalul disputei arată cât de tare a fost adversarul. Dar, repet, această şuşanea nu ar fi trebuit să aibă loc.

Critici la unison

Președintele Federaţiei Române de Arte Marţiale nu este singurul care critică organizarea respectivei lupte:

"O confruntare de stradă a fost translatată în plan sportiv. E o percepţie diferită asupra idealurilor sportului. Am asistat la o golănie. Cei care au acceptat să aibă loc o astfel de confruntare au greşit" - Alexandru Chirilă, fost preşedinte al Federaţiei Române de Kyokushin.

"Noi, la Aikido, nu marşăm pe astfel de conflicte. Indiferent care au fost motivele, nu poţi să fii de acord cu o astfel de luptă între un profesionist şi o persoană civilă. Putea să se termine cu rănirea gravă a ultimului" - Dan Ionescu, preşedinte FR de Aikido.

"Badea a vrut să lupte cu orice preț"

De partea cealaltă, președintele Federației Române de Kempo, Amatto Zaharia, spune că a încercat în repetate rânduri să-l determine pe Mircea Badea să renunțe la "povestea asta", însă acesta "a vrut să lupte cu orice preț":

"Am avut cu Mircea mai multe discuţii în care de fiecare dată am încercat să-l fac să renunţe la povestea asta. Am avut discuţii şi cu Teodor Emi în acelaşi sens, iar acesta, în semn de respect faţă de mine, a fost dispus să renunţe şi să încheie conflictul. Mircea însă, nu. Mircea a vrut să lupte cu orice preţ, pe orice reguli, oriunde".

Vezi și: VIDEO - lupta integrală a lui Mircea Badea cu motociclistul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel