McDonald’s pierde ’’războiul” cu Jamie Oliver - Video

Bucatarul Jamie Oliver  încearcă de ani buni să demonstreze că reprezentanţii McDonald’s recurg la un lucru care ar putea avea consecinţe asupra sanătăţii consumatorilor.

Autor: Andrada Axene

Acum, Oliver a câştigat “războiul”. Fast-food-ul a fost obligat să-şi recunoască greşeala.

În cadrul emisiunii sale culinare, Jamie a arătat cum McDonald’s foloseşte hidrat de amoniu pentru a prelucra grăsimea din carnea de vită în tocătura pentru burger.

Reprezentanţii McDonald’s au fost nevoiţi să interzică folosirea ingredientului respectiv, după ce autorităţile americane i-au dat dreptate bucătarului britanic.

Geral Zirnestein, microbiolog în Departamentul de Agricultură al Statelor Unite, i-a dat dreptate lui Jamie Oliver "Această substanţă nu are ce căuta în carne, iar permiterea acestui lucru ar fi o etichetare frauduloasă".

Cu toate acestea, McDonald's neagă că afirmaţiile lui Jamie i-ar fi derminat să ia măsuri. "Calitatea mâncării a fost şi va continua să fie o prioritate de top pentru noi. Decizia de a renunţa la respectivele ingrediente nu are legătură cu vreun eveniment anume, ci mai degrabă vine să sprijine efortul nostru de a alinia standardele în privinţa cărnii de vită", a declarat Todd Bacon, reprezentant al lanţului de fast-food.

Burger King şi Taco Bell au cedat de asemenea şi au scos hidratul de amoniu din produsele lor, informează protv.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel