Marcel Ciolacu: Impozitarea progresivă nu poate fi implementată de anul viitor

Facebook Marcel Ciolacu
Facebook Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că ”impozitarea progresivă nu poate fi implementată de la anul (n.r. 2023)”

Șeful PSD a ținut să precizeze că impozitarea progresivă este singura soluție corectă pe termen lung.

Potrivit acestuia, în curând va avea loc o discuție pe teme de fiscalitate între PSD și PNL, ocazie cu care va fi decisă dacă guvernul va iniția și supraimpozitare pensiilor speciale și a salariilor bugetarilor mai mari decât ale șefului statului.

„Până în data de 1 va fi o decizie în ceea ce privește măsurile fiscale propuse de către coaliție. Astăzi o să le prezentăm și colegilor din Biroul Permanent Național, același lucru îl face și PNL și pe urmă o să facem o ședință de coaliție pentru a stabili forma finală”, a declarat Marcel Ciolacu.

Conform acestuia, ministrul Finanțelor va prezenta luni viziunea privind măsurile fiscale.

Liderul PSD susține că, în opinia lui, singura soluție corectă este supraimpozitarea pensiilor speciale.

„Eu unul cred că singura soluție corectă este impozitarea acestor pensii speciale, când ieși din activitate ai pensie mai mare decât veniturile avute când erai în activitate”, a spus președintele PSD.

El a anunțat că susține în continuare impozitarea progresivă.

„Este o discuție de fond, impozitarea progrsivă, știu și eu, știți și dumneavoastră că această impozitare progresivă nu poate fi implementată începând de la anul, dar eu susțin impozitarea și cred că este singura soluție pentru România în acest moment”, a adăugat Ciolacu.

 

Petre Daea ar putea reveni la Ministerul Agriculturii

Președintele PSD Marcel Ciolacu a mai precizat că partidul are mai multe variante pentru postul de ministru al Agriculturii, printre care și Petre Daea.

'Avem vreo cinci sau şase variante. Am avut discuţii telefonice şi ieri la sediu şi alaltăieri la sediu, cu colegii mei. Din cele cinci-şase variante, o să venim cât mai repede cu o propunere', a spus el.

Întrebat de jurnaliști dacă Petrea Daea ar putea reveni la minister, liderul PSD a precizat că acesta se numără printre cei propuşi. 'Este unul dintre numele propuse de către anumiţi colegi. Vom vedea', a spus Marcel Ciolacu, luni dimineață, înainte de reuniunea Biroului Permanent Național al Partidului Social Democrat, la sediul partidului.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, vineri, preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de nominalizare a vicepremierului Sorin-Mihai Grindeanu ca ministru interimar al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Prin acelaşi document s-a luat act de demisia lui Adrian Chesnoiu din funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

DNA a anunțat joi că a transmis procurorului general al PICCJ referatul în vederea sesizării Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu, deputat în Parlamentul României.

Ulterior, Adrian Chesnoiu anunța că demisionează de la Ministerul Agriculturii și se autosuspendă din PSD. El cerea vot pentru ridicarea imunității parlamentare: „Nu am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel