Macovei vrea să afle dacă mai este membru al unui partid de dreapta

Europarlamentarul Monica Macovei solicită conducerii PDL să-și exprime poziția față de declarația "incredibilă și șocantă" a lui Vasile Blaga în China, pentru ca membrii partidului să poată analiza "în cunoștință de cauză" dacă se mai regăsesc sau nu în doctrina PDL.

"Declarația domnului președinte Vasile Blaga a fost incredibilă și șocantă pentru că vine de la un lider care se pretinde de dreapta și, dacă se simte mai bine alături de doctrina comunistă, atunci aș vrea să ne-o spună clar tuturor, și celor din partid și intregii țări, să știm exact", a scris, astăzi, pe blogul personal, Monica Macovei.

Într-o postare ulterioară, europarlamentarul PDL critică, din nou, afirmația liderului Vasile Blaga, subliniind faptul că ea a stârnit reacții cu implicații negative asupra partidului: „Președintele PDL Vasile Blaga a făcut, în opinia mea, o declarație șocantă în timpul vizitei pe care o efectuează în China. Este mai mult decât o gafă politică, este o afirmație care a stârnit deja reacții și comentarii ce pun într-o lumină proastă întregul partid”, scrie Macovei pe blogul său.

Notând că liderul PDL a făcut declarația în mod public, Monica Macovei solicită și ea "tot în mod public public Biroului Permanent Național să analizeze declarația președintelui PDL și să-și precizeze public poziția față de aceasta "împărtășește sau nu opinia domnului Blaga, care, din poziția pe care o ocupă, poate angaja întregul partid”

„Cred că este important pentru fiecare membru de partid să știe clar care sunt opțiunile celor care îi conduc pe linie de partid, dacă valorile pe care le-au apreciat când au întrat în PDL s-au schimbat. Poziționarea BPN este astfel mai mult decât necesară, întrucât membrii de partid trebuie să analizeze în cunoștință de cauză dacă se mai regăsesc sau nu în doctrina PDL”, își argumentează europarlamentarul Monica Macovei cererea.

O delegație a PDL, din care face parte liderul partidului Vasile Blaga, precum și Emil Boc, Anca Boagiu, Andreea Paul și Gheorghe Flutur, se află în vizită oficială în China, prilej cu care Blaga a afirmat: „Am dorit să împărtăşim din experienţa vastă a Partidului Comunist Chinez, care îmi dau seama că este într-o permanentă reconstrucţie. Incredibil, dar colegii noștri chinezi, practic – și asta mă bucură – împărtășesc aceleași valori cu noi în tot ceea ce înseamnă construcția unui partid, pornind de la necesitatea atragerii în partid a elitelor locale, pentru a da valoare organizațiilor, cât și a modului în care te raportezi la cetățean”, a declarat Blaga pentru Radio China Internațional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel