Liberalii, şedinţă după scandalul de la Foişor. Se cere demisia lui Voiculescu, dar poate pica Arafat. Chirieac, ironie: Sunt şi vreo doi infirmieri vinovaţi, ar trebui demişi

Sursa: Guvernul României
Sursa: Guvernul României

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat ultimele mişcări de trupe înaintea Biroului Politic Naţional al PNL, la care prim-vicepreşedintele Rareş Bogdan a anunţat că vrea explicaţii pentru situaţia de spitalul Foişor. Analistul a afirmat că există posibilitatea ca Raed Arafat să fie înlăturat de la şefia DSU şi a avertizat asupra numirii secretarului de stat Andreea Moldovan în locul său. 

"Îmi este teamă doar că va fi demis Raed Arafat, lucru care se va materializa apoi în mii şi mii de morţi suplimentare în această ţară. De un an şi ceva, cel care ţine piept pandemiei nu e Vlad Voiculescu. Nu a fost Orban, nu a fost Cîţu. E bătrânul Raed Arafat. Mi-e teamă că se va da pe tavă capul său. Domnul Vlăduţ Vasilică Voiculescu va rămâne pe loc, să facă noi şi noi grozăvii", a declarat Bogdan Chirieac la România TV. 

Întrebat cine are interes să îl ţină pe loc pe actualul ministru al Sănătăţii, analistul Bogdan Chirieac a replicat că "doar conducerea partidului său are această intenţie. Trebuie să dea acest semnal, că au impunitate şi că sunt inexpugnabili. Să vrea poporul ce vrea el. Contează ce vor dânşii. Dacă l-ar mişca din loc pe domnul Voiculescu, semnul ar fi că USR nu mai face ce vrea el, cum se întâmplă acum". 

USR dă vina pe Arafat pentru situaţia de la Foişor 

"A fost absolut horror ce am văzut cu toţii şi  nu mai vreau să vedem aşa ceva niciodată. Greşeala de vineri seară este a celor care au operaţionalizat transferul pacienţilor, adică DSU şi directorul spitalului. Sunt cele două structuri autorizate care au avut atribuţii pe mutarea pacienţilor", a declarat Ionuţ Moşteanu la România TV. 

Bogdan Chirieac a intervenit şi i-a sugerat, ironic, lui Ionuţ Moşteanu că nu doar Raed Arafat este vinovat de situaţia de la Foişor, ci şi doi infirmieri. 

"Pe lângă DSU, Raed Arafat şi directorul spitalului, cred că de vină pentru ce s-a întâmplat la Foişor mai sunt şi vreo 2 infirmieri, care trebuie demişi imediat. Cu siguranţă, însă, excelenţa sa ministrul Vlăduţ Vasilică Voiculescu nu trebuie sub niciun caz demis. E o valoare senzaţională", a replicat Bogdan Chirieac, adăugând ulterior, pe o notă serioasă, că "omul ăsta ne omoară cu zile...". 

Coaliţia depinde de scaunul lui Voiculescu

"PNL este, totuşi, un partid cu experienţă, cel mai vechi partid din Europa. Acolo, lumea îşi dă uşor seama de consecinţele electorale. Degeaba spune dl Rareş Bogdan că primele alegeri sunt peste 3 ani şi 3 luni. Păi la asta ne referim? Dăm foc la ţară trei ani şi o stingem în ultimele 3 luni? Nu! 

USR e construit altfel, nu ţine seama de ce vrea poporul, ci de ce vrea bula de Facebook", a mai spus analistul politic. 

Întrebat dacă USR condiţionează coaliţia de guvernare de demiterea lui Vlad Voiculescu, Bogdan Chirieac a venit cu un mesaj ferm. 

"Nu cred asta, sunt sigur. L-am auzit pe dl Dan Barna, care a dat un mesaj fără echivoc. Şi Dacian Cioloş la fel. Dacă vă atingeţi de Vlad Voiculescu, părăsim coaliţia. Au spus că ei l-au sprijinit pe Cîţu în faţa lui Orban, cum să fie daţi afară acum. Dacă e dat jos Voiculescu, ei îl dau jos pe Cîţu. USR se luptă în acest moment!", a mai declarat Chirieac. 

VEZI USR-PLUS îl susţine pe Voiculescu: "Nu pleacă nicăieri". Mesaj direct pentru PNL

VEZI Dan Barna: Vlad, un manager foarte bun. Îl susținem fără niciun fel de ezitare

Alarmă cu numirea Andreei Moldovan la DSU 

"Îmi este foarte teamă, şi o să vedeţi ce se întâmplă, să nu îi taie capul lui Arafat. Fiindcă omul ştie tot ce e în ţara asta pe zona de logistică, de funcţionalitate. Dacă îl dai jos şi o pui pe Andreea Moldovan şefa Inspectoratului de Situaţii de Urgenţă credeţi că va fi bine? Eu nu cred. Sunt sigur că nu va fi bine!", a continuat Bogdan Chirieac. 

Vocile care cer demisia lui Voiculescu, nebăgate în seamă 

Florin Roman, dar şi Ben Oni Ardelean, doi lideri importanţi ai liberalilor, au cerut deschis demisia sau demiterea lui Vlad Voiculescu. Bogdan Chirieac spune că aceştia nu sunt băgaţi în seamă, însă. 

VEZI Florin Roman: Cei care nu apar în conferinţa de presă conduc ministerul Sănătăţii. Lasă-i pe ei, poate or fi mai pricepuţi

"Nu au relevanţă. Florin Roman vi se pare un personaj credibil? Că e dat la televizor e altceva, dar nu e credibil. Înjura şi partidul că nu l-a mai pus şef de grup după ultimele alegeri. Vedeţi că Rareş Bogdan a fost foarte echilibrat. A spus că situaţia în coaliţie e mai bună decât o dă presa, că nu se pune problema aşa, că trebuie făcută o analiză. Rareş Bogdan a cumpărat timp, de asta a ieşit. A vrut să iasă din acest vârtej mediatic în care ne aflăm de vineri seară", a concluzionat Bogdan Chirieac. 

VEZI Rareș Bogdan cere explicații de la Nicușor Dan și Raed Arafat după scandalul de la Foișor: Coaliția funcționează perfect

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel