Rareș Bogdan cere explicații de la Nicușor Dan și Raed Arafat după scandalul de la Foișor: Coaliția funcționează perfect

foto dcnews arhivă
foto dcnews arhivă

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a anunțat cine ar trebui să dea explicații după scandalul de la Spitalul ”Foișor”, dar a atras atenția și asupra unui aspect cheie care ar urma să zdruncine România. 

”Vreau să știu exact ce s-a întâmplat la Foișor. De ce o țară întreagă a fost șocată de imaginile cu oamenii scoși la 23.30 pe targă, femei în vârstă, bărbați în cărucioare, de ce s-a apelat la mașinile personale și nu la Salvările SMURD și ale Ambulanței București, chiar dacă știu că o mie de apeluri sunt pe zi către Salvarea București, totuși era o chestiune despre care se știa de pe 2 aprilie și trebuia gestionată corespunzător. Un manager, cu tot respectul, inclusiv pentru dl. Stoica, un medic reputat, un om cu o experiență excepțională, dar, când ești managerul unui spital public, trebuie să înțelegi că, în afară de grija pacientului, trebuie să te supui unor rigori manageriale pe care le hotărăsc ministrul, secretarii de stat și politicile Guvernului cu privire la sănătatea publică. Nu poți să faci ce vrei tu că nu sunt pacienții tăi și nu e spitalul tău privat. Vreau să știu cum a corespondat Nicușor Dan cu dl. manager Stoica și ce i-a comunicat. Vreau să știu de ce dl. Raed Arafat, cu experiență de 17 ani de administrare, nu a prevăzut această situație și de ce s-a ajuns ca, vineri seara, o țară întreagă să fie șocată de imaginile de acolo.” a spus Rareș Bogdan, la Antena 3. 

El a lansat un semnal de alarmă cu privire la banii pentru PNRR: ”Îmi doresc enorm ca următoarea intervenție să fie pe chestiuni economice, să ne întrebați ce facem cu PNRR, ce dezvoltăm, pentru că România, chiar dacă trecem prin pandemie, nu poate să se învârtă doar în jurul unor oameni și a unor situații izolate legate de un spital sau altul. Dacă nu repornim economia și nu aducem banii de la Bruxelles în economia românească, vom discuta despre lucruri cel puțin la fel de grave în cel mult 3 - 4 luni”. 

”Eu vă spun un lucru: coaliția funcționează perfect, nu se rupe nimic, nu există tensiuni între USR PLUS și PNL sau UDMR. Spre dezamăgirea multora, trei ani și jumătate vor trebui să stea cu această coaliție care să guverneze România” a mai spus Rareș Bogdan, în intervenția de la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel