Le Monde îl dă în judecată pe Sarkozy, pentru a-şi proteja sursele

Publicaţia franceză Le Monde a decis să ia măsuri legale împotriva unei presupuse încălcări a libertăţii presei de către preşedintele Nicolas Sarkozy. Potrivit reprezentanţilor cotidianului francez, preşedintele Sarkozy a ordonat o anchetă ilegală pentru a forţa jurnaliştii să spună cine se află în spatele unor scurgeri de informaţii în cazul scandalului în care este implicat ministrul muncii Eric Woerth.

Ziariştii de la Le Monde îşi apără dreptul de a-şi proteja sursele din afacerea dintre Woerth şi cea mai bogată femeie din Franţa, Liliane Bettencourt. „Şi jurnalişii de la Le Monde, ca orice alţi reporteri, caută informaţii în cazul Woerth-Bettencourt. Şi când are aceste informaţii, ce se întâmplă? Aceste eforturi (n.r. - ale palatului Elysee)  sunt făcut nu pentru a scoate din ecuaţie jurnalistul, ci sursa lui“, a declarat Eric Fottorino, membru ăn conducerea cotidianului Le Monde.

Woerth neagă orice ilegalitate în afacerea Bettencourt. Un conflict de familie pentru moştenitoarea L’Oreal a explodat într-o serie de probe referitoare la donaţii politice şi la suspiciuni de evaziune fiscală.

Palatul Elysee a respins acuzaţiile aduse de cotidianul Le Monde, respingând ideea că a ordonat ofiţerilor din cadrul serviciilor secrete să urmărească sursa informaţiilor ajunse în presă. Dar cu popularitatea lui Sarkozy în cădere liberă, acest scandal ar putea fi decisiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel