Laura Vicol, replici aprinse cu Stelian Ion în Comisia Juridică. "Nu ne puteţi închide tuturor gura!"

Sursa: Facebook Laura Vicol
Sursa: Facebook Laura Vicol

Deputatul PSD Laura Vicol şi ministrul Justiţiei, Stelian Ion, au avut un schimb aprins de replici în cadrul dezbaterilor din Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, pe desfiinţarea SIIJ. 

Iată mai jos dialogul dintre cei doi: 

Stelian Ion: Am ascultat şi vom asculta în continuare argumentele prezentate inclusiv de către reprezentanţii asociaţiilor. Vă rog să apreciaţi asupra oportunităţii de a asculta o persoană fizică, judecător sau procuror, care nu a fost invitat în mod oficial de conducerea Comisiei Juridice. Cred că este important să ascultăm asociaţiile care au reprezentativitate şi nu persoane care pot expune argumente proprii. Ar însemna să îi nedreptăţim pe ceilalţi. 

Laura Vicol: Stimate domnule ministru, dl Liviu Tudose este invitatul meu. Este atât procuror, cât şi inculpat. Nu aş fi vrut să vorbesc eu din poziţia avută la un moment dat, din cauza abuzurilor DNA. Am zis să las acest lucru unui magistrat. Deci vă rog, cum toată lumea a vorbit în această şedinţă, să îi permiteţi, şi  nu vă cer permisiunea, să îl lăsaţi să vorbească. Nu puteţi să ne închideţi tuturor gura. 

Stelian Ion: Ce facem acum, ne invităm toţi clienţii să vorbească? 

Laura Vicol: Nu este clientul meu, vorbiţi în necunoştinţă de cauză. 

Stelian Ion: Nu există un drept al deputaţilor să invite pe persoană fizică. 

Laura Vicol: Nu mai vorbiţi în acelaşi timp cu mine, că nu e politicos. 

După ce preşedintele Alexandru Badea a spus că regulamentul permite Comisiei, nu membrilor, să lanseze invitaţii de participare la şedinţe, vicepreşedintele Nicuşor Halici a venit cu replica. 

"Mi-aţi spus să invităm pe cine vrem noi, pe de o parte. Dar în şedinţa de săptămâna trecută, şi înţeleg că există înregistrare, colega noastră, doamna Vicol, v-a solicitat să faceţi invitaţii şi i-aţi spus să facă dumneaei invitaţiile. În ce priveşte regulamentul, persoanele interesate pot participa şi pot vorbi cum au făcut-o de atâtea ori în cadrul Comisiilor, pentru că aici suntem în Parlamentul României. Aveţi ceva de ascuns? Vreţi să nu auziţi partea adevărului? Dacă asta este optica şi politica pe care vreţi să o puneţi în discuţie, e opţiunea dvs, dar românii trebuie să ştie", a spus acesta. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy