Dosarul ICA: Kovesi vrea sentință înainte de prescripție

kovesi dna
kovesi dna

Procurorul-șef  al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat că în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare ar trebui să se dea o hotărâre, indiferent care va fi aceea, înainte de prescripția faptelor, care va avea loc în decembrie anul acesta.

"În cursul lunii decembrie, faptele din dosarul ICA se vor prescrie. Un dosar care a fost pe rolul instanţelor de judecată mai mult de 6 ani este important să se soluţioneze printr-o hotărâre, indiferent cum. Să nu aşteptăm prescripţia, pentru că atunci intervine suspiciunea", a declarat Laura Codruța Kovesi, marți seară, într-un interviu la TVR 1.

Dosarul privatizării ICA, în care este acuzat Dan Voiculescu, a fost amânat din nou, marți, pentru un termen stabilit la data de 1 iulie, după ce apărătorii președintelui de onoare al PC au cerut schimbarea completului de judecată, pe motiv că actualul complet nu a fost ales în mod aleatoriu.

În același interviu, Laura Codruța Kovesi a criticat Ministerul Finanțelor pentru recuperarea ineficientă a bunurilor confiscate de instanțele de judecată.

Potrivit șefei DNA, doar în 2013 Direcția a pus sechestre și a instituit măsuri asiguratorii în valoare de 300 de milioane de euro, iar "dacă s-ar fi confiscat toate bunurile și valorile disponibilizate ar fi însemnat în plus de un sfert din bugetul ministerului Sănătății".

Până în prezent, "doar 5% din deciziile de condamnare sunt executate din punct de vedere al recuperării prejudiciului", a precizat Kovesi, menționând că a atras atenția instituțiilor abilitate asupra acestui aspect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel