Klaus Iohannis, bun de plată? Maria Vasii: Voi supăra cu opinia mea. Îmi asum!

Maria Vasii
Maria Vasii

Eugen Teodorovici anunțase vineri că președintele Klaus Iohannis trebuie să plătească statului banii din chiria pe care a încasat-o. Maria Vasii a comentat acest subiect, duminică, la Antena 3.

Avocata Maria Vasii a fost întrebată care este mersul normal al lucrurilor în această situație. "Cred că vă voi supăra cu opinia mea, însă îmi asum. Ministerul Finanțelor trebuie să se roage frumos de domnul președinte să-și achite aceste obligații pentru că, din punct de vedere al procedurii legale, statul nu a procedat conform obligațiilor pe care le-ar fi avut organele abilitate să se ocupe de acest caz.

De ce spun acest lucru? În acord cu norma de bază din Codul civil nou, statul avea la dispoziție trei ani pentru a-și nota proprietatea în cartea funciară și pentru a cere implicit toate aceste sume încasate de către soții Iohannis. Ne spune această normă din Codul civil că termenul de trei ani începe să curgă de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a desființat actul. Ori actul (...) a fost desființat printr-o decizie rămasă definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia în octombrie 2007, deci în urmă cu aproape 11 ani. Ca atare, din punct de vedere civil, eu zic că statul are o mare problemă. Sigur că statul are la dispoziție acțiunea penală împotriva celor care aveau obligația să administreze potrivit legii bunurile din patrimoniul privat sau public al Sibiului, precum și răspunderea penală pentru reprezentanții băncii care au semnat un contract de închiriere cu o personană sau cu două persoane care nu dețineau drepturi legale", a declarat, duminică, 8 iulie, avocata Maria Vasii într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Calcularea termenului de prescripție a trecut  

"Din punctul meu de vedere, calcularea termenului de prescripție pentru dreptul de a încasa aceste sume de bani a trecut de mult, pentru că el trebuia calculat cu începere din octombrie 2007. Numai o acțiune penală în prezent, nu neapărat împotriva domnilor Iohannis, împotriva celor care au semnat fraudulos un contract de închiriere cu un terț care nu avea nicio calitate să încheie un contract cu privire la acel imobil și persoanele care nu și-au atribuția legală de a gestiona în mod corect acest imobil, aceștia trebuie să răspundă penal și de la aceste persoane trebuie recuperate aceste sume de bani", a mai spus Maria Vasii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel