JO 2018. Restaurantele sud-coreene nu renunță la carnea de câine

jocurile olimpice 2020
jocurile olimpice 2020

Carnea de câine, pe care autorităţile sud-coreene ar dori să o interzică pe durata Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang (9-25 februarie), continuă să se afle în meniurile restaurantelor din zonă, informează AFP, citând un responsabil local.

Autorităţile locale au cerut celor 12 restaurante din PyeongChang care servesc carne de câine să nu mai introducă acest tip de carne în meniurile lor, în schimbul unor subvenţii, dar numai două locaţii au acceptat, a precizat Lee Yong-bae, un responsabil al guvernului local.

„Am primit plângeri de la patronii de localuri că o interdicţie le ameninţă câştigurile. Unii dintre ei au înlocuit carnea de câine cu cea de porc, dar vânzările au scăzut drastic. Şi, în consecinţă, au revenit la meniul cu câine", a afirmat oficialul.

Sud-coreenii consumă anual, un milion de câini pe an



Autorităţile din Coreea de Sud încearcă regulat să convingă restaurantele să retragă această carne din meniurile lor pe durata marilor evenimente internaţionale, aşa cum s-a întâmplat la JO de vară de la Seul din 1988, pentru a se evita orice publicitate negativă.

Chiar dacă tradiţia s-a mai diminuat în ultimii ani, sud-coreenii consumă încă aproximativ un milion de câini pe an, această carne având reputaţia în rândul populaţiei locale de a avea „virtuţi energizante". 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel