Japonia. A murit prima vacă obţinută prin clonare din lume

[] []

10 oct 2019 / 11:39
Salveaza PDF Comentarii

Prima vacă obţinută prin clonare din lume, botezată Kaga, a murit miercuri din cauze naturale la 21 de ani şi trei luni la centrul de investigaţii Ishikawa din Japonia, au anunţat surse guvernamentale citate de EFE.

Kaga s-a născut în iulie 1998 la Centrul de Cercetări pentru Bovine din Ishikawa în cadrul unui program dezvoltat de Universitatea Kinki (actuala Universitate din Kindai), prin aceeaşi tehnică de clonarea folosită cu doi ani în urmă pentru oaia Dolly din Marea Britanie. Ca rezultat al programului de cercetări nipone asupra clonării bovinelor s-au născut două vaci gemene, Kaga şi Noto.

Cea de-a doua a murit în mai 2018. Kaga, care a murit de bătrâneţe (speranţa de viaţă a vacilor este cuprinsă între 20 şi 25 de ani), a început să aibă probleme de sănătate în septembrie şi a primit suplimente nutriţionale şi antiinflamatoare pentru picioare, potrivit experţilor centrului, citaţi de agenţia de ştiri Kyodo.

La începutul lunii octombrie, Kaga nu se mai putea ţine pe picioare, iar moartea sa a fost declarată miercuri, 9 octombrie, au precizat sursele. În 2006 s-au născut 14 vaci clonate la centrul nipon, dar cercetarea (având drept obiectiv îmbunătăţirea producţiei de carne şi de lapte) s-a redus după ce distribuţia de carne de vacă clonată a fost restricţionat în Japonia începând cu 2009. Bovinele clonate la centrul din Ishikawa au fost menţinute pentru studierea speranţei de viaţă a acestor animale domestice, informează Agerpres. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28