Iohannis, planuri după referendum. PNL, mișcare înainte de vot

Klaus Iohannis - Ludovic Orban
Klaus Iohannis - Ludovic Orban

Un eventual succes al referendumului nu ar avea niciun rezultat concret fără modificările legislative. Liberalii au pregătit mai multe proiecte care să pună în aplicare rezultatele consultării populare, după cum anunță Antena 3.

Referendumul din 26 mai, chiar dacă va fi validat prin prezenţa a cel puţin 30% din cetăţenii înscrişi în registrele electorale la urne, va rămâne fără efecte concrete, dacă nu se va adopta o legislație care să pună în practică rezultatele acestui referendum.

Liberalii pregătesc terenul pentru un rezultat pozitiv al consultării populare, venind în ajutorul lui Klaus Iohannis cu câteva proiecte de lege, anunță Antena 3. Unul dintre ele vizează acea întrebare despre OUG. Mai exact, proiectul spune că orice OUG emisă de Executiv, înainte ca ea să intre în vigoare, va fi consultată de CCR din oficiu. Dacă va primi acel aviz de constituţionalitate, va putea intra în vigoare, dacă nu va trebui corectată de Executiv

Liberalii mai pregătesc două proiecte de lege care se bat cap în cap cu proiectul celor de la USR, numit "Fără Penali". Cei din PNL spun că doresc să interzică prin lege candidatura la funcţia de preşedinte al României a persoanelor condamnate penal, dar de asemenea, şi candidatura la Parlamentul României, potrivit sursei citate. Aceste intenţii ale PNL trebuie discutate de Parlamentul României şi trebuie să fie în limitele Constituţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel