Investițiile în economie, mai mici cu 14,2%

Investiţiile în economia naţională au scăzut cu 14,2% în trimestrul trei, după ce a fost înregistrată o reducere cu 23,1% la lucrările de construcţii noi şi de peste 9% la utilaje, inclusiv mijloace de transport, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

În termeni nominali, investiţiile au însumat 14,13 miliarde de lei în perioada iulie-septembrie, din care aproape jumătate au fost alocate lucrărilor de construcţii noi. La categoria alte cheltuieli a fost raportată o creştere a investiţiilor de 10,8%, la 1,57 miliarde de lei.

În primele nouă luni ale anului, investiţiile în lucrări de construcţii noi au însumat 19,11 miliarde de lei reprezentând 52,3% din total, faţă de 54,5% în perioada perioada similară a anului precedent. Investiţiile în utilaje şi mijloace de transport au însumat 13,89 miliarde de lei reprezentând 38% din total, faţă de 37,3% în aceaşi perioadă a anului trecut, informează Mediafax

Ramurile în care s-a realizat un volum mai mare de investiţii au fost industria (42.3%) şi comerţ/servicii (37,3%). Ponderea în total a investiţiilor în construcţii a fost de 14,3%, iar în agricutură de 3,9%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel