Întâlnire PSD-PNL-USR-PLUS-UDMR. Chirieac: Pierzătorii au acceptat să se vadă cu liderul PSD. Un prim pas... Nu există o majoritate

Analistul politic Bogdan Chirieac a reacționat vizavi de întâlnirea dintre Marcel Ciolacu, Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloș, UDMR și alți lideri de partid. 

O întâlnire importantă are loc, luni. Marcel Ciolacu, Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloș, Cseke Attila și alți lideri de partid discută împărțirea funcțiilor. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a declarat la Antena 3, vizavi de acest subiect că, „în primul rând, salutăm faptul că pierzătorii acestor alegeri au acceptat să se vadă cu liderul PSD. Este un prim pas spre normalitate. Până la urmă, acesta-i parlamentarismul: discuție, negociere, dialog.”

„Am înțeles din emisiunea cu Marcel Ciolacu, de la Radu Tudor, de la Antena 3, că s-au încălcat cutumele și că PSD nu va fi reprezentat conform procentului: 35% dintre locurile din Parlament în Comisii, Comitete, Birouri Permanente, ce au dânșii acolo”, a completat Chirieac.

Totodată, analistul politic a subliniat că „faptul că au început să discute, că s-a pus în discuție cvorumul pentru formarea Camerei și a Senatului, eu zic că e un lucru pozitiv. La Parlament se discută, între liderii partidelor politice, am auzit un tânăr politician vorbind coerent, Claudiu Năsui, poate că mai sunt și alții.”

Chirieac, concluzia zilei 

Concluzia analistului politic Bogdan Chirieac are în centru însă, Secția Specială.

„Vedem deja, după discursul modern, european, de tip occidental al lui Claudiu Năsui, vedem una dintre fețele monstruoase ale acestei coaliții. Faptul că, politic, au decis dânșii, să desființeze Secția Specială, care a fost înființată de Parlamentul României, a fost aprobată de Curtea Constituțională și este susținută de cei doi dintre pilonii fundamentali ai justiției, Înalta Curte de Casație și Justiție și Consiliul Superior al Magistraturii”, a mai declarat Bogdan Chirieac, amintind și de cazul avocatului Robert Roșu.

„Vedem cazul Portocală, alte cazuri și ne gândim că Secția Specială, în loc să fie desființată, ar trebui mult întărită. Nu știu cum va vota UDMR-ul... Nu există o majoritate”, a precizat analistul politic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel