INS: volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete, în scădere în primele 9 luni

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut, în primele nouă luni ale acestui an, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 10,4%, respectiv cu 11,9%, comparativ cu perioada similară din 2009, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

Scăderea s-a datorat activităţilor de întreţinere şi repararea autovehiculelor (minus 21,4% ca serie brută şi minus 21,5% ca serie ajustată) şi comerţului cu autovehicule (minus 15,2%, respectiv minus 17,1%).

În luna septembrie 2010, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,8%, respectiv cu 5,0%.

Această evoluţie pozitivă s-a datorat creşterilor din comerţul cu autovehicule (+8,3%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+7,1%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+5,7%) şi întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+2,6%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2010, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 5,0%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, volumul cifrei de afaceri, serie brută, a înregistrat o scădere cu 4,7%, provenită în principal de la activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (minus 7,7%), activităţi ale agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (minus 6,8%) şi alte activităţi (minus 6,7%). Creşteri s-au înregistrat la activităţi de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (plus 11,6%), precum şi la jocuri de noroc (plus 1,0%).

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, în luna septembrie 2010 faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat o creştere cu 3,9%. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel