Ikea a retras un produs de pe piață, după ce un om a murit

ikea
ikea

Reprezentanţii Ikea au decis retragerea de pe piaţă a 23 de milioane de lămpi pentru copii, după ce un bebeluș a murit și alții au fost aproape de adevărate tragedii, în urma unor incidente în care au fost implicate astfel de produse, scrie

Un exemplu tragic este cel al lui Daniel Madden, un bebeluş în vârstă de 17 luni din Marea Britanie, care s-a înfăşurat din greşeală în cablul de alimentare al lămpii, după ce l-a tras în pătuţ. Cu toate eforturile medicilor, copilul nu a mai putut fi salvat şi a murit strangulat.

Un alt caz în care viaţa unui copil a fost pusă în pericol de acest tip de lampă a fost un cel al unui bebeluş în vârstă de 15 luni. Micuțul a fost la un pas de moarte, după ce s-a strangulat tot cu cablul de alimentare.

Lămpile din colecţia SMILA se montau pe perete şi se vindeau în magazinele suedezilor de la Ikea încă din anul 1999. Un astfel de produs putea fi cumpărat în Marea Britanie cu până la 8 lire sterline, echivalentul a circa 9,4 euro.

Sfaturi pentru cei care au astfel de lămpi

Reprezentanţii retailerului le-au cerut clienţilor să se asigure că lămpile pe care le-au achiziţionat sunt bine montate pe perete şi să verifice că bebeluşii sau copiii mici nu pot ajunge la ele sau la cablurile lor. Ei i-au sfătuit, de asemenea, pe cei care au cumpărat o astfel de lampă să contacteze cel mai apropiat magazin pentru a obţine o trusă specială cu ajutorul căreia să securizeze cablurile lămpii, pentru a evita pe viitor astfel de incidente tragice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel