IGI: Aproximativ 200 de migranți străini, depistați ilegal în România

politia_de_frontierad
politia_de_frontierad

Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) a anunțat, marți, că în urma unei ample operațiuni europene, Aphrodite, aproximativ 200 de cetăţeni străini, majoritatea din Pakistan, Moldova, Algeria, Tunisia şi Maroc, fără drept de şedere, au fost găsiţi în România.

În perioada 22 octombrie - 4 noiembrie, în România şi în alte 26 de state europene s-au desfăşurat mai multe acţiuni privind combaterea migraţiei ilegale a cetăţenilor străini şi culegerea de informaţii privind fluxurile migratorii, potrivit unui comunicat al IGI.

Operaţiunea Aphrodite are ca obiectiv colectarea informaţiilor privind principalele rute de deplasare a migranţilor ilegali, principalele ţări de destinaţie ale imigranţilor, ţările de origine ale migranţilor ilegali, precum şi mijloacele de transport folosite de către cetăţenii străini, mai precizează sursa citată.

La cele 285 de acţiuni pe care poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări le-au desfăşurat au participat şi angajaţi ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratului General al Poliţiei Române şi ai Inspectoratului General al Jandarmeriei și fac parte a unei ample operaţiuni europene - Aphrodite, organizată sub coordonarea Preşedenţiei cipriote a Uniunii Europene. Potrivit sursei citate, acţiunile s-au desfășurat atât la frontieră, cât şi în interiorul teritoriului ţării, România participând pentru a patra oară la acest tip de acţiune.

În cadrul acţiunilor au fost depistaţi un număr de 193 de cetăţeni străini aflaţi în situaţii ilegale, cei mai mulţi provenind din Pakistan, Moldova, Algeria, Tunisia şi Maroc. 57 dintre aceștia se aflau în procedură de azil, având permisiunea temporară de a se afla pe teritoriul naţional, precizează sursa citată, însă au prinși când încercau să treacă fraudulos frontiera.

Dintre cetăţenii străini depistaţi fără drept de şedere în ţară, 49 au primit decizii de returnare, pentru 29 s-a dispus măsura îndepărtării sub escortă, şapte au solicitat acordare unei forme de protecţie în România, doi au primit statut de tolerat şi alţi 24 au beneficiat de prelungirea dreptului de şedere.

Operaţiunea Aphrodite a vizat, în principal, culegerea de date cu privire la presiunile migratorii asupra statelor membre UE şi asociate Schengen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel