"Ieşirea de la guvernare este o variantă, luată în calcul”. Deputat PSD: Preocuparea celor de la PNL este pentru cei cu maşini de lux

foto gov.ro
foto gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu, ministrul Muncii, ministrul Fondurilor Europene şi ministrul Finanţelor vor merge la Bruxelles pentru a finaliza negocierile pe modificarea PNRR pentru România. Termenul limită este 31 august, lucru anunţat, de altfel, şi de premierul Marcel Ciolacu. 

”Cu certitudine, trei miniștri vor ajunge foarte curând la Bruxelles, căci și ei sunt în perioada de concedii. Este vorba de dna ministru al Muncii, dl ministru al Finanțelor și cu dl ministru al Fondurilor Europene, pentru a încheia negocierile care țin de închiderea PNRR până pe 31 august.

Avem acel grant de scăzut, de 2,1 milioane. Astăzi au trecut toate documentele, cu memorandumul pentru REPowerEU.

După ce se închide acestă etapă, pe urmă se așteaptă finalizarea cererii de plată numărul trei, unde includem și pensiile speciale”, a declarat premierul Marcel Ciolacu la România TV joi, 10 august.

Tot în această săptămâna, liderii coaliţiei ar trebui să cadă de acord asupra măsurilor fiscale. 

Întrebată dacă este scandal între PSD şi PNL pe banii românilor sau pe impozitele care urmează să fie mărite şi când se va ajunge la o concluzie între cele două partide din coaliţie, deputatul PSD Mirela Adomnicăi a spus că "scandal este prea mult spus. Nu ne înţelegem vizavi de amânarea pentru reducerea cheltuielilor bugetare". 

Ieşirea de la guvernare, luată în calcul 

"Ieşirea de la guvernare este o variantă, luată în calcul, dacă nu reuşim să ne înţelegem, dar nu este de dorit. Nu ne dorim! Dovadă şi concesiile pe care le facem, pentru că se pare că preocuparea celor de la PNL, dincolo de mediul privat, este pentru cei cu maşini de lux. Premierul şi-a asumat această misiune. Dacă vreţi, este o misiune într-un context de Caragiale. Este evident că situaţia impune reducerea cheltuielilor bugetare. Discuţiile de la Bruxelles sunt esenţiale, pentru că de la momentul negocierii PNRR au intervenit o serie de cheltuieli, precum cele de susţinere a Ucrainei, Republicii Moldovei. Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat, de altfel, Comisiei Europene, o reevaluare a deficitului bugetar, care nu mai este realist în momentul de faţă. Pentru că suntem în situaţia în care operaţia va reuşi, dar pacientul va fi mort", a mai declarat Mirela Adomnicăi la Antena 3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel