(VIDEO) Iată cum să mănânci în mod oficial pizza, potrivit unui expert în etichetă

Fotografie creată de Narda Yescas, de la Pexels
Fotografie creată de Narda Yescas, de la Pexels

Dacă vei fi vreodată servit cu pizza într-un cadru formal, un expert britanic în etichetă are câteva sfaturi pentru tine. Lucy Challenger, care împărtășește sfaturi de etichetă pe TikTok, și-a postat ghidul de a mânca pizza. Videoclipul a strâns peste 300.000 de vizualizări și sute de comentarii care dezbat metoda Challenger.

„La mesele oficiale în Marea Britanie, este puțin probabil să ți se servească pizza”, a început Challenger, așezându-se în fața unei pizza pentru demonstrația ei. „Dar dacă ai fi în această situație, ai folosi un cuțit și o furculiță pentru a mânca”.

„În primul rând, ai tăia un triunghi în interiorul pizza”, a continuat expertul. „Începeți din centru și apoi, cu o mișcare în zig-zag, tăiați pizza și repetați pentru a crea un triunghi de dimensiuni ordonate.”

@lucychallengerofficial Reply to @soricow Eating Pizza ???? Formal British Dining Etiquette #british #etiquette #etiquettetips #fyp #foryou #foryoupage #fypシ #thefixer #trend #trending #viral #tiktok #learnontiktok #learn #advice #guide #dining #food #cutlery #eating #manners #polite #western #pizza #italian #yum ♬ original sound - Lucy Challenger

În loc să ridice cu mâna felia proaspăt tăiată, Challenger a spus: „Începem să mâncăm din cel mai mic punct al triunghiului. Repetăm acest proces, până ajungem lângă secțiunea crustei."

Challenger a concluzionat că oricine poate mânca cu mâna o felie de pizza dacă dorește, dar într-un „cadru oficial britanic”, ea a recomandat să folosească un cuțit și o furculiță.

Videoclipul a aprins dezbateri în rândul spectatorilor care au exprimat opinii puternice despre modul corect de a mânca pizza. 

O scurtă istorie despre pizza

Toată lumea crede că pizza a fost inventată de către italieni, dar originile ei merg mult mai departe, până în perioada antică. Chiar dacă nu există descoperiri arheologice, este cunoscut faptul că babilonienii, israelienii, egiptenii și alte culturi antice din Estul Mijlociu au mâncat pâine din aluat necrescut, copt în cuptoare din noroi.


Acea pâine a fost mai mult o “pită”, foarte populară în Grecia și în Estul Mijlociu de astăzi. Mai mult, este cunoscut ca anticii din zonă Mediteranului, cum ar fi grecii, romanii și egiptenii, mâncau pâine asezonată cu ulei de măsline și condimente naturale, din plante.

Se zvonește că, de fapt, clasa de jos din regiunea Napoli din Italia a fost cea care a transformat pizza intr-o formă mult mai modernă și familiară nouă. Se spune că, la sfârșitul anilor 1800, un brutar italian pe nume Raffaele Esposito, a pregătit masa pentru o vizită a membrilor familiei regale.

Potrivit legendei, regele italian Umberto și consoarta sa, regina Margherita vizitau zona. În scopul de a le impresiona și pentru a arată fervoarea lui patriotică, Raffaele a ales ca la primul fel să servească pâine plată cu alimente care ar reprezenta cel mai bine culorile Italiei: tomate roșii, brânză mozzarella albă și busuioc verde.

Regele și regina au fost foarte impresionați și această poveste s-a răspândit repede prin regiune. Rezultatul final: acest fel de mâncare a fost atât de bine primit încât tot mai mulți au început să-l copieze, potrivit The Box.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel