Hotelul închisoare. Vezi cum ești tratat

Karosta-Prison-Hotel_27813f0e80
Karosta-Prison-Hotel_27813f0e80

Unul dintre cele mai inedite locuri de cazare din lume este hotelul-închisoare din Letonia, unde turiștii sunt tratați exact ca niște deținuți. Doritori sunt atât de mulți încât rezervările se fac cu multe luni înainte.

Autor: Sorina Ceugea

[caption id="attachment_332385" align="alignleft" width="310"] www.libertatea.ro[/caption]

Vizitatorii dorm pe o saltea veche întinsă peste scânduri de lemn, consumă mâncare de închisoare servită prin gratii, sunt abuzați verbal de gardieni și urmează cu sfințenie comenzile acestora.

Dacă nu se supun codului strict de conduită, turiștii-deținuți sunt pedepsiți prin activitate fizică și muncă de curățenie în jurul închisorii. Site-ul fostei pușcării le spune clar celor care vor să aibă experiența detenției că aceasta poate să fie brutală și că ține în întregime de alegerea lor.

Turiștii pot face tururi ale fostei închisori și afla istoria groaznică a locului, care are acum și un muzeu, și se pot caza într-una din celule. Deși nu e singura pușcărie din lume transformată în hotel, Karosta se deosebește de altele prin faptul că le permite vizitatorilor să experimenteze viața autentică de închisoare în condițiile din perioada totalitară.

Misterul acestui hotel cel putin  neobișnuit este că între 1900 și 1997 acesta a fost o închisoare militară, recunoscută ca având un regim extrem de dur pentru deținuți. De asemenea aceasta a fost folosită și de naziști în timpul celui de-al doilea Război Mondial pentru diverse atrocități.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel