Guvernul Orban acuză PSD de golirea bugetului. Marius Budăi, reacţie: Mereu când vin ei, sunt găuri şi e austeritate

Marius Budăi
Marius Budăi

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a reacţionat după ce Ludovic Orban şi Florin Cîţu au declarat la prima şedinţă de Guvern că sunt găuri mari în bugetul ţării. 

"Nu ştiu cum se face că de fiecare dată când vine dreapta la putere nu mai sunt bani şi vorbim doar de austeritate Dacă ar fi fost prima discuţie de acest fel a dumnealor, poate ne-am fi ridicat un semn de întrebare. Dar se încadrează în acelaşi registru de trei ani de zile, dacă mai avem bani de salarii, de pensii, şi aşa mai departe. De trei ani se spunea că nu mai plătim pensii şi că  nu mai avem bani. Un pensionar mi-a scris în septembrie că a primit pensia majorată, iar la tv era dl Orban şi spunea că nu mai sunt bani de pensii.

Când am preluat guvernarea de la Guvernul Cioloş, deficitul la fondul de pensii era de 18 miliarde lei. Cred că nici nu ar trebui să discutăm în spaţiul public decât în formă contabilă despre deficit şi excedent, pentru că pensionarii nu ar trebui să aibă parte de aceste discuţii, ei ştiu că trebuie să primească banii lună de lună şi atât. Ţinând cont că am majorat pensiile cu 45 la sută, acum deficitul este de 2 miliarde. Deci noi am găsit rezolvarea, am crescut pensiile şi am adus 16 milioane la bugetul de pensii. Dacă dumnealor vor păstra ritmul, ar însemna ca peste câţiva ani să preluăm noi guvernarea cu un excedent de 14 miliarde lei", a spus Marius Budăi la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel