Gruia Stoica rămâne în arest. Afaceristul a susținut că cele trei milioane erau onorariu, nu mită

gruia-stoica
gruia-stoica

Omul de afaceri Gruia Stoica rămâne după gratii, a decis Înalta Curte de Casație și Justiție, care a respins recursul patronului Grampet față de măsura arestării preventive pentru 29 de zile.

Procurorii îl acuză pe Gruia Stoica de trafic de influență, după ce ar fi oferit trei milioane de euro avocatului Doru Boștină, pentru ca acesta din urmă să afle ce sumă oferă CFR Marfă într-o licitație privind transportul de cărbune, organizată de Complexul Energetic Oltenia, la care participa și Grupul Feroviar Român (GFR).

Avocaţii lui Gruia Stoica au invocat prevederi din noul Cod de procedură penală şi au arătat că faptele de care omul de afaceri este acuzat nu sunt dovedite cu probe şi că o bună parte dintre acestea ar fi obţinute ilegal de către procurorii DNA, scrie Mediafax.

Apărătorii omului de afaceri au arătat că procurorii anticorupţie ar fi făcut interceptări nelegale, iar alte interceptări făcute în baza legii siguranţei naţionale nu au fost obţinute legal, pentru că ele nu au fost făcute cu un mandat de la judecător.

Aceștia au mai susținut că procurorii nu pot demonstra că afaceristul a făcut fapte de care este acuzat, prin urmare trebuie judecat în libertate.

Avocaţii au mai spus că procurorii DNA nu pot proba acuzaţia pe care i-o aduc lui Gruia Stoica, astfel că cercetarea ar trebui făcută cu acesta în stare de libertate.

De asemenea, avocaţii au mai arătat că, potrivit noilor prevederi din legislaţia penal, starea de arest este una excepţională şi măsura ar trebui luată doar atunci când este imperios necesară.

În acest context, avocaţii au cerut fie lăsarea în libertate a lui Gruia Stoica, fie arestul la domiciliu. Avocaţii au precizat că măsura arestului la domiciliu ar fi suficientă pentru verificarea acestuia de către procurorii anticorupţie.

La rândul său, procurorul DNA prezent la şedinţă le-a cerut judecătorilor respingerea recursului făcut de Gruia Stoica şi menţinerea acestuia în arest, potrivit Mediafax.

În ultimul cuvânt, Gruia Stoica le-a spus judecătorilor că cele trei milioane de euro despre care DNA susţine că ar reprezenta mita ce urma să-i fie oferită lui Doru Boştină, pentru intervenţii la funcţionari ai statului, ar reprezenta în realitate un onorariu pe care urma să îl plătească avocatului.

Gruia Stoica le-a mai spus judecătorilor că s-a ocupat de privatizarea a patru companii de renume şi, totodată, a ajutat la şcolarizarea a numeroşi elevi, prin donaţiile pe care le-a făcut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel