EXCLUSIV  Greşeala făcută de USR în cazul Elena Lasconi. Bulai: Nu are nicio treabă cu problemele românilor

 Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

USR a exclus-o pe Elena Lasconi de pe listele pentru alegerile europarlamentare din 2024, după ce primarul din Câmpulung a declarat într-un interviu că a votat DA la referendumul pentru familie, lucru care a declanşat un scandal în spaţiul public. 

Sociologul Alfred Bulai spune, însă, că latura politică a scandalului nu trebuia să existe, fiind problemă internă a partidului. 

"Există o problemă legată de modul în care funcţionează democraţia astăzi în lume. Nu e o problemă numai în România. Fie vorba între noi, sunt oamenii puţin reprezentaţi şi prin alte părţi, nu doar la noi. Diferenţa ştii care e? Că acolo unde există o cultură democratică şi civică de nişte zeci de ani se simte că cineva încearcă să aibă nişte emoţii. Ori tu nu ai acest exerciţiu. Mişcările noastre civice nu există. 

Uite, vine USR-ul, partid care vrea să fie la guvernare, şi spune public că dă pe o doamnă afară de pe listă pentru că a votat la referendumul cu familia. De ce ne doare pe noi de chestia asta? E treaba lor la partid ce fac, ce mă interesează pe mine? Pot să zic 1000 de probleme ale românilor, dar asta nu are nicio treabă cu problemele românilor", a declarat Alfred Bulai. 

"Da, dar la familia politică asta-i tema. Cu gândacul de stâncă, cu rădaşca de câmpie, că nu poţi să construieşti nimic...", a intervenit Val Vâlcu. 

"Eh, în această societate trăim, şi atunci oamenii nu au încredere prea mare în vot, general, de aia şi prezenţa e mică. La Baia Mare lumea zice că asta e, spre exemplu. Există şi această formulă, "a furat, dar a şi făcut", care are partea ei de adevăr. Oamenii chiar asta spun, că unii au furat şi nu au făcut nimic. Şi de alţii se ştie că fură, dar măcar fac ceva... Este corupţia de tip nou, inaugurată de Mazăre prima dată. Avea o imagine senzaţională. Toată lumea ştia că e corupţie acolo, dar spuneau că uite ce lucruri frumoase face. Şi era real. Din punctul ăsta de vedere, e complicat să spui unde e adevărul. Pentru că omul e de părere că, dacă tot se fură, măcar să se facă şi ceva", a mai declarat Alfred Bulai.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel