Gabriela Firea: Cei de la putere vor să reducă nivelul asistenţei medicale pentru pensionari

Foto Facebook Gabriela Firea
Foto Facebook Gabriela Firea

Senatorul PSD Gabriela Firea afirmă că partidele din coaliţia de guvernare intenţionează să reducă asistenţa medicală pentru pensionari, printr-un proiect de lege. 

"O idee sumbrā, care loveste si în seniori, si în tineri! În pensionari, pentru cā le reduce dramatic dreptul la sānātate! Si în tineri, pentru cā cei cu suflet îi vor ajuta ei, din banii lor, pe parinti si bunici, pentru tratamentele si analizele necesare, în locul statului!

Cei de la putere vor sā reducā nivelul asistenței medicale pentru pensionari! E genocid! Guvernul a declanșat o operațiune îngrozitoare, care îi afectează dramatic pe pensionari. Vor sā reducā drastic finanțarea sănătații pentru persoanele peste 60 de ani, prin noi norme care scad punctajul medicilor de familie acordat per capita pentru pacienții din această grupă de vârstă, deși aceștia reprezintă o categorie cu vulnerabilități și nevoi crescute.

Asta după ce tot guvernul le-a înghețat pensile și le-a tăiat din puterea de cumpărare, iar acum le taie și din serviciile de sănătate, în plin vârf pandemic.

În loc să le asigure prevenție și tratament, guvernul Coaliției PNL-USR-PLUS-UDMR lovește în vârstnici.

În proiectul Contractului Cadru și normelor acestuia, propuse de Casa Națională de Asigurări pentru Sănătate, medicii de familie sunt descurajați să mai trateze pensionari, prin scăderea punctajului acordat pentru tratarea persoanelor de peste 60 de ani, deși este evident că acești pacienți au nevoie acută de mai multă îngrijire medicală, mai ales în actualul context.

Prin noile reglementări se intenționează și realizarea unor economii drastice la fondul pentru analize de laborator, fapt care face imposibilă prevenția.

Suntem alături de pensionari și de medicii care cer retragerea acestui proiect de contract cadru.Propunerile CNAS sunt de neacceptat în actualele condiții pandemice, pentru că distrug echilibrul precar în care se află sistemul de sănătate și expun unui pericol mortal persoanele în vârstă. Este încă o dovadă că echipa noastrā a avut dreptate, atunci când i-a acuzat pe guvernanți că taie banii de la sănătate. Dacă lăsau măcar finanțarea de anul trecut, nu apărea problema asta", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel