Urmărește emisiunea live


Fraudă electorală la alegerile din județul Galați

Pixabay
Pixabay

În județul Galați se desfășoară alegeri pentru postul de primar din Târgu Bujor. Acolo au fost semnalate posibile fraude electorale. 

Până la ora 15,40, Comandamentul format din structuri MAI pentru coordonarea alegerilor locale parțiale pentru funcția de primar al orașului Târgu Bujor, înființat la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, a fost sesizat cu privire la 18 posibile fraude electorale, scrie Viața Liberă.

Dintre acestea, nouă au fost legate de votul pe liste electorale, șase fiind deja infirmate, iar în cazul altor trei se efectuează verificări. O sesizare, care nu s-a confirmat, priveşte fotografierea listelor electorale de către un membru al comisiei dintr-o secție de votare. Alte opt sesizări au fost primite la 112, din care două s-au confirmat, patru nu s-au dovedit reale, iar în alte două cazuri se efectuează verificări.

Una dintre cele două sesizări confirmare îl vizează pe un bărbat de 70 ani care și-a fotografiat buletinul de vot. Bărbatul a fost sancționat cu o amendă contravențională de 600 de lei. Cea de-a doua sesizare confirmată a reclamat că un banner al unui candidat este afișat în apropierea unei secții de votare. Administratorul societății comerciale unde se afla amplasat bannerul a fost sancționat contravențional cu 1.400 de lei.

Probleme și în Ilfov

Evenimentele degenerează în unele localități unde au loc alegeri parțiale. Mascații intervin de urgență lângă o secție de votare, unde s-ar fi oferit bani alegătorilor pentru a vota un anumit candidat.

Totul s-a întâmplat în Șindrilița, județul Ilfov. La aproximativ 100 de metri de secția de votare se afla un băruleț, la care stăteau mai multe persoane. Acestea ofereau sume de bani cuprinse între 250 și 300 lei în special oamenilor în vârstă care treceau prin zonă, relatează Antena 3. 

În momentul în care oamenii au fost abordați, cineva care se afla în zonă și a remarcat ilegalitățile a sunat la 112 și a raportat totul. 

Astfel, mascații au intervenit la barul respectiv, iar în sprijin au sosit mai multe mașini de jandarmi și poliție. Deja câteva persoane au fost conduse la secția de poliție. Din primele informații, s-ar părea că există și câteva înregistrări care ar arăta faptele, informează sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel