Franco Battiato, unul dintre cei mai renumiţi cântăreţi italieni, a murit

Muzicianul Franco Battiato, unul dintre cei mai renumiţi cântăreţi şi compozitori italieni, a murit marţi în reşedinţa lui din Milo, o localitate siciliană din sudul Italiei, la vârsta de 76 de ani după o suferinţă îndelungată, a anunţat familia sa, citată de EFE.

Franco Battiato, care a rămas în ultimii ani departe de scenă, era cunoscut pe plan internaţional pentru stilul său poetic, filosofic şi existenţial, care l-a însoţit de-a lungul întregii sale cariere şi care a fost ilustrat în cântece devenite celebre, precum "Centro di gravita  permanente" (1981) şi "Voglio vederti danzare" (1982) .

"Un maestru ne-a părăsit. Unul dintre cei mai mari ai cântecului italian. Unic, inimitabil şi mereu în căutarea unor noi expresii artistice. Lasă în urmă o moştenire veşnică", a declarat ministrul italian al Culturii, Dario Franceschini, la aflarea veştii despre decesul lui Franco Battiato.

Funeraliile cantautorului italian, care a încetat din viaţă marţi la ora locală 05:00 (03:00 GMT), se vor desfăşura într-un cadru privat, potrivit mass-media locale.

Franco Battiato, născut pe 23 martie 1945 la Riposto, în Sicilia, a fost un muzician eclectic şi inimitabil, care a abordat genuri muzicale diverse, de la rock şi până la muzica uşoară, evidenţiindu-se atât în cântecul de autor, cât şi în muzica etnică şi electronică, precum şi în cea de operă.

Cariera lui, care s-a întins pe durata a peste 50 de ani, a făcut din Franco Battiato un personaj cu adevărat unic în peisajul muzicii italiene şi o adevărată legendă în ţara sa, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel