Foștii angajați Nokia vor primi 2,9 milioane euro

euro
euro

Comisia Europeană a făcut recent plăți către România, Austria, Danemarca, Finlanda, Italia, Spania și Suedia din Fondul european de ajustare la globalizare (FEG). Din suma totală de 24,2 milioane EUR, 2,9 milioane vor fi direcționați spre cei 1416 (din totalul de 1904) lucrători concediați în România de către Nokia.

Autor: Sergiu Dimitriu

Cu banii primiți foștii angajați vor fi ajutați să-și găsească noi locuri de muncă.

Pachetul va ajuta lucrătorii prin punerea la dispoziția acestora a serviciilor centrului de tranziție „De la un loc de muncă la un loc de muncă inteligent”, prin informații, consiliere și orientare profesională, prin formare profesională și formare în vederea certificării, prin promovarea spiritului antreprenorial și asistență financiară pentru înființarea unei întreprinderi, prin îndrumare și sprijin după angajare, precum și prin intermediul mai multor tipuri de alocații, cum sunt alocațiile pentru căutarea unui loc de muncă, alocațiile de transport și alocațiile de stagiu.

Acești bani au fost obținuți în urma cererii depuse de România în data de 22 decembrie 2011 pentru o contribuție financiară din partea FEG, în urma disponibilizărilor de la SC Nokia România SRL și de la un furnizor din România.

De asemenea, 1000 de foști angajați Nokia din Finlanda au beneficiat de suma de 5,3 milioane EUR

Cea mai afectată zonă din România în urma concedierilor de la Nokia a fost județul Cluj, în special zona metropolitană Cluj-Napoca.

Situația din Cluj s-a deteriorat în ceea ce privește ocuparea forței de muncă și producția. Aproximativ 40% din locurile de muncă disponibile în această regiune în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor au dispărut în urma închiderii unității de producție Nokia din Cluj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel