Folosirea ogarilor la vânătoarea de iepuri, interzisă. Vezi ce riști

ogari
ogari

Potrivit unui proiect de ordin al ministrului Delegat Lucia Varga, folosirea câinilor ogari la vânătoarea de iepuri de câmp constituie infracțiune și poate fi pedepsită cu închisoare de la trei la șapte ani sau cu amendă până la 25.000 de lei.

Odată cu intrarea în vigoare a măsurilor care au în vedere protejarea speciei Lepus europaeus (iepurele de câmp) vor fi identificați și notificați în scris posesorii de câini din rasa ogar "cu privire la faptul că folosirea la vânătoare a câinilor ogari sau a metișilor de ogari constituie infracțiune de braconaj prevăzută de Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr. 407/2006, cu modificările și completările ulterioare, și se pedepsește cu închisoare de la 3 la 7 ani sau cu amendă de la 5.000 lei la 25.000 lei".

 Proiectul include, de asemenea, interdicția, începând cu sezonul de vânătoare 2014-2015, de a fi capturați iepuri vii, în scopul scoaterii din țară a acestora.

Capturarea în stare vie a exemplarelor de iepure de câmp va fi permisă doar pentru cercetare științifică și pentru acțiuni de populare, repopulare sau împrospătare de sânge în fondurile cinegetice din România.

În România, iepurii pot fi vânați în perioada 1 noiembrie — 31 ianuarie, iar metoda de vânătoare cea mai folosită este goana. Din punct de vedere numeric, iepurele se situează pe primul loc în recolta de mamifere de interes vânătoresc, potrivit specialiștilor.

 De asemenea, proiectul interzice organizarea de acțiuni de vânătoare la specia iepure de câmp, la un interval mai mic de 30 zile pe aceeași suprafață a fondului cinegetic, și organizarea de acțiuni de vânătoare colective în grupuri mai mari de 20 de vânători pe zi de vânătoare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel