FMI a redus estimarea de creştere a economiei mondiale pentru 2013

Creșterea economiei mondiale a fost redusă procentual la 3,4% principalul motiv fiind întârzierea redresării în zona euro, relatează MarketWatch.

Într-un update al raportului World Economic Outlook, Fondul Monetar Internaţional a redus estimările de creştere economică pentru aproape toate ţările, faţă de datele publicate în octombrie.

Modificările sunt semnificative pentru Europa. Astfel, FMI anticipează că economia zonei euro se va contracta cu 0,2% în acest an, faţă de estimarea precedentă, privind un avans de 0,2%, ceea ce implică doi ani consecutivi de contracţie.

Activităţile din periferia zonei euro au fost sub aşteptări şi afectează şi ţările din centrul regiunii, respectiv Germania şi Franţa, se arată în raport, potrivit căruia incertitudinile legate de evoluţia crizei datoriilor sunt încă mari, în pofida progreselor din ultima perioadă.

FMI consideră că riscurile la adresa perspectivei economiei mondiale sunt încă semnificative, între acestea fiind menţionate noi posibile probleme din partea zonei euro şi a unor posibile reduceri bugetare excesive în Statele Unite.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel