Federal-Mogul, tranzacție de 155 de milioane de dolari care include și fabrica de la Ploieşti

Federal-Mogul va prelua divizia Honeywell specializată în sisteme de frânare auto, tranzacţia de aproximativ 155 milioane dolari incluzând şi o fabrică de plăcuţe de frâne, inaugurată anul trecut la Ploieşti, potrivit unui comunicat al celor două companii. 

[caption id="attachment_407719" align="alignnone" width="640"] Premierul Victor Ponta la inaugurarea fabricii de la Ploiești[/caption]

"Honeywell a ajuns la un acord definitiv pentru a vinde divizia de materiale de fricţiune pe care o deţine către Federal-Mogul Corporation pentru suma de aproximativ 155 milioane de dolari. Se preconizează ca tranzacţia, ce face obiectul aprobărilor necesare în baza reglementărilor şi cerinţelor de informare şi consultare aplicabile, să fie finalizată în a doua jumătate a anului 2014", se arată într-un comunicat al Honeywell.

 La rândul lor, reprezentanţii Federal-Mogul Corporation au anunţat, în alt comunicat, că subsidiarele europene ale companiei au început procedurile pentru semnarea unui acord definitiv de achiziţionare a unor active Honeywell Friction Material – divizia auto de componente de frânare, cu sediul în Germania şi peste 2.000 de angajaţi în întreaga lume. Tranzacţia include două unităţi de producţie recent înfiinţate, în România şi China.

 Honeywell Friction Materials produce plăcuţe de frână şi componente pentru sisteme de frânare destinate producătorilor de echipamente originale şi pieţei pieselor de schimb pentru autoturisme, camionete, vehicule comerciale, căi ferate, precum şi alte aplicaţii industriale.

 "Deciziile inteligente de investiţii din ultimii ani au îmbunătăţit în mod semnificativ poziţia competitivă actuală a diviziei de materiale de fricţiune, mai rapid decât ne-am planificat iniţial. Deşi activitatea este mult mai puternică în prezent, ea nu corespunde atenţiei pe care Honeywell o concentrează asupra tehnologiilor de bază diferenţiate şi planurilor de dezvoltare pe termen lung. Operaţiunile consolidate pe care Federal-Mogul le desfăşoară în domeniul componentelor pentru industria automobilelor corespunde mai bine din punct de vedere strategic dezvoltării continue a diviziei materialelor de fricţiune pe termen lung", a declarat, în comunicat, Dave Cote, preşedintele şi CEO Honeywell.

 Compania precizează că îşi va continua activitatea legată de materiale de fricţiune în mod normal, fără schimbări planificate în ceea ce priveşte angajaţii sau producţia până la finalizarea tranzacţiei.

 "Honeywell îşi menţine angajamentul faţă de România (având aproximativ 2.000 de angajaţi în afara unităţii din Ploieşti), unde este prezentă de peste 15 ani, prin fabrica de turbosuflante (cea mai mare din lume) şi operaţiunile în cadrul diviziei strategice Soluţii de Automatizare şi Control. Honeywell a demarat investiţii semnificative nu numai în procesul de fabricaţie, ci şi în centre de cercetare şi dezvoltare, precum şi în capacităţile de inginerie, transformând România într-un contribuabil şi un beneficiar cheie al investiţiilor sale", arată reprezentanţii Honeywell.

 La rândul său, preşedintele Federal-Mogul, Carl C. Icahn, afirmă că achiziţia accelerează strategia Federal-Mogul pe termen lung, de consolidare a principalelor linii de produse, inclusiv portofoliul global de materiale de fricţiune pentru echipamente originale şi pentru clienţii aftermarket.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel