Eugen Tomac: Respingerea intrării României în Schengen, o umilinţă pe care nu o meritam

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că respingerea intrării României în spaţiul Schengen este 'o umilinţă pe care nu o meritam' şi adaugă că 'poate acum' instituţiile cele mai înalte din statul român vor înţelege că relaţia cu UE nu se rezumă doar la 'subvenţii şi drept de muncă în alte state'.

 

'Astăzi se demonstrează cât se poate de limpede că în Uniunea Europeană regulile pot fi călcate în picioare chiar şi de cei care ne dau lecţii de loialitate faţă de valorile europene. Este cea mai mare umilinţă la care suntem supuşi în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Poate acum va înţelege Parlamentul, Guvernul şi, evident, Preşedintele României că relaţia cu Uniunea Europeană nu se rezumă doar la subvenţii şi drept de muncă în alte state. A conta în Europa înseamnă să faci politică europeană, nu să stai la uşă şi să aştepţi să decidă alţii pentru tine', scrie Tomac, joi, pe Facebook.

Preşedintele PMP mai precizează că, deşi România nu merita 'această lecţie cinică', locul ei este în UE, în Schengen şi va reuşi acest lucru.

'Personal, mă simt vinovat chiar dacă atât eu, cât şi majoritatea colegilor mei din Parlamentul European, indiferent de partidul din care provin, au muncit mult pentru a reuşi; drept urmare toate demersurile legate de Schengen au fost votate. Nu meritam această lecţie cinică, însă nici nu trebuie să ne resemnăm. Decizia de astăzi doare şi este nemeritată. Însă locul nostru este în Uniunea Europeană, locul nostru este în Schengen şi vom reuşi!', punctează liderul PMP, notează Agerpres.

Schengen. Rareș Bogdan îndeamnă românii la boicot: Să-și închidă conturile. Comportamentul Austriei a fost sfidător, agresiv la adresa României

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a transmis un mesaj extrem de dur după ce România nu a fost admisă în Spaţiul Schengen. 

Austria a votat împotriva României. „Olanda a spus extrem de clar că dorește vot pozitiv pentru România, dar să nu fie la pachet cu Bulgaria. Vă spun ceea ce nu se știe încă în spațiul public în România. Vă spun exact cum au decurs lucrurile. Au fost mai multe scenarii de lucru. Primul a fost ca votul să fie mutat pentru luna septembrie. România a refuzat mutarea votului. După lungi discuții, Austria a solicitat ca votul să fie dat în luna iunie. România a zis suntem de acord ca țara noastră să intre în iunie sau în septembrie terestru și în luna martie aero-portuar, dar nu suntem de acord ca votul să nu fie dat azi în Consiliul JAI. Olanda a intervenit și a spus noi suntem de acord ca votul să se dea azi în Consiliul JAI, noi ne opunem accesului Bulgariei, dar suntem pentru accesul României și Croației. Bulgaria, care a rânjit satisfăcută la sfârșit, s-a opus și a refuzat decuplarea de România la înțelegere cu Austria”, a spus Rareș Bogdan la Antena 3 CNN.

„E un joc pe care Austria l-a făcut cu Bulgaria”, a subliniat Rareș Bogdan.

„României i s-au făcut, în istorie, multe nedreptăți, dar cea mai mare i s-a făcut, în acest moment, prin votul Austriei”, a mai zis Rareș Bogdan.

„Să știe românii că cele mai vehemente țări pentru România au fost Germania, care a fost avocatul României, Luxemburg și Franța. Cele trei țări s-au comportat admirabil față de România!”, a spus Rareș Bogdan.

„Eu vă spun extrem de direct, azi, împotriva intereselor României a fost Austria! Cred că, din acest moment, fiecare cetățean român și mai ales companiile de stat din România, Transgaz, Hidroelectrica, Transelectrica, etc, toate companiile mari de stat care în momentul acesta au carduri bancare și conturi prin care rulează sute de milioane de euro prin Raiffeisen și Erste sunt obligate de fiecare român în parte să-și închidă conturile, pentru că comportamentul Austriei a fost sfidător, agresiv la adresa României. Eu nu vin cu ocolișuri, eu vă spun direct”, a zis Rareș Bogdan.

„Ieri, nu am spus tot. Am văzut în fața mea un individ (n.r. cu referire la cancelarul Nehammer), care atunci când vorbea de România, vorbea scrâșnind din dinți. Deci acest cancelar e de o agresivitate și o ură... L-am întrebat dacă i s-a întâmplat ceva, dacă a fost bătut în copilărie de vreun român la fotbal. S-a uitat la mine: Nu, domnule Bogdan, avem o problemă cu imigranții”, a povestit Rareș Bogdan.

„Interesele țării mele, astăzi, au fost călcate în picioare, sfidate”, a mai zis europarlamentarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel