Schengen. Rareș Bogdan îndeamnă românii la boicot: Să-și închidă conturile. Comportamentul Austriei a fost sfidător, agresiv la adresa României

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a transmis, joi, un mesaj extrem de dur după ce România nu a fost admisă în Spaţiul Schengen. 

Austria a votat împotriva României. „Olanda a spus extrem de clar că dorește vot pozitiv pentru România, dar să nu fie la pachet cu Bulgaria. Vă spun ceea ce nu se știe încă în spațiul public în România. Vă spun exact cum au decurs lucrurile. Au fost mai multe scenarii de lucru. Primul scenariu de lucru a fost ca votul să fie mutat pentru luna septembrie. România a refuzat mutarea votului. După lungi discuții, Austria a solicitat ca votul să fie dat în luna iunie. România a zis suntem de acord ca țara noastră să intre în iunie sau în septembrie terestru și în luna martie aero-portuar, dar nu suntem de acord ca votul să nu fie dat azi în Consiliul JAI. Olanda a intervenit și a spus noi suntem de acord ca votul să se dea azi în Consiliul JAI, noi ne opunem accesului Bulgariei, dar suntem pentru accesul României și Croației. Bulgaria, care a rânjit satisfăcută la sfârșit, s-a opus și a refuzat decuplarea de România la înțelegere cu Austria”, a spus Rareș Bogdan la Antena 3 CNN.

E un joc pe care Austria l-a făcut cu Bulgaria”, a subliniat Rareș Bogdan.

„României i s-au făcut, în istorie, multe nedreptăți, dar cea mai mare i s-a făcut, în acest moment, prin votul Austriei”, a mai zis Rareș Bogdan.

„Să știe românii că cele mai vehemente țări pentru România au fost Germania, care a fost avocatul României, Luxemburg și Franța. Cele trei țări s-au comportat admirabil față de România!”, a spus Rareș Bogdan.

„Eu vă spun extrem de direct, azi, împotriva intereselor României a fost Austria! Cred că, din acest moment, fiecare cetățean român și mai ales companiile de stat din România, Transgaz, Hidroelectrica, Transelectrica, etc, toate companiile mari de stat care în momentul acesta au carduri bancare și conturi prin care rulează sute de milioane de euro prin Raiffeisen și Erste sunt obligate de fiecare român în parte să-și închidă conturile, pentru că comportamentul Austriei a fost sfidător, agresiv la adresa României. Eu nu vin cu ocolișuri, eu vă spun direct”, a zis Rareș Bogdan.

„Ieri, nu am spus tot. Am văzut în fața mea un individ (n.r. cu referire la cancelarul Nehammer), care atunci când vorbea de România, vorbea scrâșnind din dinți. Deci acest cancelar e de o agresivitate și o ură... L-am întrebat dacă i s-a întâmplat ceva, dacă a fost bătut în copilărie de vreun român la fotbal. S-a uitat la mine: Nu, domnule Bogdan, avem o problemă cu imigranții”, a povestit Rareș Bogdan.

„Interesele țării mele, astăzi, au fost călcate în picioare, sfidate”, a mai zis europarlamentarul.

Citește și...

Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei, cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a spus că „poziția nedreaptă a Austriei, cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin”.

„O majoritate covârșitoare a statelor membre ale Uniunii Europene a spus astăzi că România merită în Schengen! O majoritate covârșitoare a statelor UE a recunoscut eforturile incredibile ale României pentru îndeplinirea acestui obiectiv! Tuturor acestor prieteni adevărați ai țării noastre le mulțumesc! Din păcate, în afara votului de conjunctură al Olandei – care a precizat că nu este contra României, guvernul de dreapta din Austria a ales astăzi să fie pe contrasens cu Uniunea Europeană. Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Unitatea și stabilitatea europeană au primit astăzi o lovitură dură din partea unui stat care a ales ca, în vremuri grele, să-și abandoneze camarazii europeni și să servească – în schimb - intereselor Rusiei.

Este clar că Austria s-a decuplat de Europa. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd! Statele europene nu vor uita că decizia de astăzi a guvernului de dreapta austriac are efecte grave asupra viitorului european. România nu are nevoie de îngăduința Austriei! Noi vrem doar să fim tratați corect, cu respectul cuvenit oricărui alt stat european! Și vreau să mulțumesc în mod special familiei politice social-democrate europene care a înțeles eforturile României și ne-a susținut permanent.

Ajutorul premierilor din cele mai importante state, ajutorul comisarilor europeni și al colegilor noștri de stânga din Europa până în ultima clipă a fost decisiv pentru ca România să se bucure de o asemenea susținere la nivel european. În același timp, dreapta europeană trebuie să își asume această situație, care creează o problemă uriașă Uniunii Europene însăși. Gestul cancelarului de dreapta austriac este și eșecul dreptei europene, care nu a fost în stare să gestioneze această situație. Toată Europa ne dă dreptate, știm că - de această dată - dreptatea este de partea României. Și trebuie să mergem până la capăt! România trebuie să meargă mai departe, să se ducă în Consiliul European de săptămâna viitoare. Nu renunțăm, nu ne dăm bătuți! Partidul Social Democrat va continua să depună toate eforturile pentru ca România să fie admisă în Schengen, așa cum am făcut-o și când a fost vorba de aderarea la NATO și Uniunea Europeană sau de ridicarea MCV”, a spus Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel