Economist chinez: SUA stau mai prost cu banii decât Europa

 Li Daokui
Li Daokui

Sănătatea financiară a SUA este mai precară decât cea a Europei, iar dolarul va fi o investiţie sigură atâta timp cât atenţia investitorilor este îndreptată spre problemele zonei euro, a declarat un membru al comitetului de politică monetară al băncii centrale chineze.

Preţul obligaţiunilor SUA va scădea, iar dolarul se va deprecia când situaţia economică din Europa se va stabiliza, a afirmat Li Daokui, membru academic al comitetului de politică monetară al băncii centrale chineze. „Acum, atenţia pieţelor este îndreptată spre Europa şi în următoarele 6-12 luni nu se va îndrepta spre SUA. Însă trebuie să ne fie clar că situaţia fiscală din SUA este mult mai gravă decât cea din Europa. Într-un an sau doi, când situaţia datoriilor din Europa se va stabiliza, atenţia pieţelor financiare se va îndrepta categoric spre SUA. Atunci obligaţiunile Trezoreriei americane şi dolarul se vor confrunta cu declinuri considerabile”, a spus el.

În Europa, Parlamentul irlandez a aprobat prima dintr-o serie de rezoluţii pentru sprijinirea unui buget de austeritate pentru 2011, ceea ce reprezintă primul pas în lungul proces de aprobare al întregului buget. Investitorii se tem că următoarele victime ale crizei datoriilor din zona euro vor fi Portugalia şi Spania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel