Doliu în lumea muzicii: Un celebru chitarist a murit

paco_de_lucia
paco_de_lucia

Unul dintre cei mai cunoscuți interpreți și compozitori de flamenco spanioli din lume, Paco de Lucia, a încetat din viață în urma unei crize cardiace, a anunţat, miercuri, primăria din Algeciras, oraşul natal al muzicianului, aflat în sudul Spaniei.

Paco de Lucia, pe numele său adevărat Francisco Sanchez Gomez, a decedat în Mexic, la vârstat de 66 de ani. Aflat la o plimbare cu familia pe plaja din Cancun, artistului i s-a făcut brusc rău. Din păcate, celebrul chitarist de flamenco a murit în timp spre spital.

Potrivit informaţiilor preliminare, cauza decesului a fost un atac de cord.

Numele de scenă Paco de Lucia, artistul și l-a luat ca un omagiu adus mamei sale Lucia Gomez.

După ce a devenit cunoscut în Spania, în anii '70, în urma înregistrărilor pe care le-a făcut cu cântărețul de flamenco Camarón de la Isla, colaborările ulterioare cu chitariştii John McLaughlin, Al Di Meola şi Larry Coryell de la sfârşitul anilor '70 l-au făcut cunoscut şi în afara țării natale.

În 1981, alături de frații săi, cântăreţul Pepe de Lucia şi chitaristul Ramon de Algeciras, Paco de Lucia a înființat PAco de Lucia Sextet.

A colaborat cu pianistul de jazz Chick Corea pe albumul "Zyryab" din 1990, iar în 1983 a apărut în filmul lui Carlos Saura intitulat "Carmen", pentru care a fost nominalizat la premiul BAFTA, la categoria "cea mai bună coloană sonoră".

În 2004, a fost recompensat cu premiul Prinţul Asturiei pentru Artă, iar, în 2010, a primit titlul onorific de doctor din partea Berklee College of Music din Boston.

În 2005 a fost nominalizat la premiile Latin Grammy la categoria "producătorul anului", pentru albumul "La Tana's Tu, Ven a Mi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel