Discuţiile de la Ministerul de Finanţe s-au încheiat. S-au stabilit criteriile clare pentru stimulente

oprescu
oprescu

Liderul SNFP, Sebastian Oprescu, a declarat că în cadrul discuţiilor cu reprezentanţii Miniterului de Finanaţe s-au stabilit criterii clare de acordare a stimulentelor, urmând ca luni, la nivel teritorial să fie puse în aplicare, în funcţie de acest lucru decizând continuarea sau nu a protestelor.

Sebastian Oprescu a spus că s-au stabilit criterii clare pentru acordarea stimulentelor pentru angajaţi şi că cei care au muncit vor trebui să le primească, respectiv acordarea stimulentelor celor care le merită şi care înregistrează performanţă la locul de muncă.

"Conform eficienţei la locul de muncă, vor primi stimulente toţi angajaţii. Este un compex de factori care duce la eficienţă, fiecare activitate la nivelul MFP e importantă, deci fiecare trebuie să primească stimulente, dacă acea direcţie face performanţă", a precizat Oprescu.

Acesta a adăugat că responsabilitatea ca cei cu salarii mici şi care lucrează eficient să primească stimulente va reveni liderilor de sindicat. "Avem încredere în liderii sindicali teritoriali că nu vor pactiza cu conducerea la nivel unităţilor", a adăugat liderul SNFP.

Liderul SNFP a precizat că este vorba de trei criterii la nivelul structurilor teritoriale cu care, de fapt, sindicatele au fost de acord, negocierile fiind purtate pe ponderea acestora.

Primul, care se referă la planul de încasări, va avea o pondere de 35%, cel de-al doilea privind ponderea sumelor atrase suplimentar faţă de cele trecute la nivelul agenţilor economici va avea pondere tot de 35%, iar cel de-al treilea - ponderea încasărilor fiecărei structuri teritoriale în totalul programului de colectare a veniturilor - va avea o pondere de 30%.

Referitor la continuarea protestelor, Sebastian Oprescu a precizat că acest lucru va depinde de modul de aplicare a acestor criterii la nivel teritorial.

"Dacă la nivel teritorial nu vor apărea blocaje privind punerea în aplicare a acestui protocol vom fi multumiţi. Dacă vor fi blocaje la nivelul conducătorilor atunci vor fi proteste", a susţinut liderul SNFP.

Potrivit acestuia, luni se deblochează fondul pentru luna august, iar săptămâna viitoare pentru septembrie, algoritmul de calcul va fi cel stabilit în prezent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel