Diaconescu: Nu vor mai exista alte scăderi. Propunem creșterea salariului minim

Cristian_Diaconescu
Cristian_Diaconescu

Președintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat că guvernarea nu se gândește la noi reducer de salarii de salarii și pensii, ci creșterea salariului minim.

El a menţionat că deşi guvernul nu ia în calcul, pentru 2011, noi reduceri de salarii, sunt necesare reglaje pentru cheltuielile din sectorul public.

Diaconescu a spus că poziţia reprezentanţilor FMI s-a dovedit flexibilă, menţionând că, sub condiţia păstrării echilibrului macroeconomic şi a deficitului bugetar de 4,4% pentru 2011, Guvernul are libertatea de a lua măsurile pe care le consideră necesare pentru reglarea nivelului de trai, reluarea unui proces pozitiv pentru salarii şi pensii şi crearea unor premise pentru investiţii.

Acesata a mai a spus că discuţiile cu oficialii FMI, BM şi CE au arătat că Guvernul trebuie să facă o prioritate din accelerarea atragerii fondurilor europene. Preşedintele de onoare al UNPR a precizat că formaţiunea pe care o reprezintă este de acord cu încheierea unui nou acord cu FMI, însă unul de garanţie, nu care să implice şi împrumuturi financiare.

Diaconescu a spus că una din temele discutate cu reprezentanţii insituțiilor internaționale a fost necesitatea reducerii nivelului de impozitare al muncii, UNPR propunând o reducere a CAS, reducere care ar putea fi reglementată prin legea bugetului de stat pe 2011.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel