Destituire Trump. Cum vor proceda democrații

Donald Trump
Donald Trump

Democraţii vor să desfăşoare ancheta privind destituirea preşedintelui Donald Trump 'fără ranchiună' şi 'fără întârziere', a declarat miercuri congresmanul Adam Schiff, deschizând noua fază, publică, a procedurii, relatează AFP.

  Preşedintele republican Donald Trump 'a invitat Ucraina să se amestece în alegerile noastre? A comis el un abuz?', s-a întrebat Adam Schiff, membru al Camerei Reprezentanţilor responsabil cu supervizarea anchetei.
'Cazul este de atât de simplu şi de teribil', a adăugat el.


Ucraina, o afacere neelucidată


Congresul SUA a început miercuri o serie de audieri publice istorice în cadrul anchetei în vederea destituirii lui Donald Trump, pe care democraţii îl acuză de abuz de putere. Sub privirile camerelor de filmat, Camera Reprezentanţilor a început interogarea lui William Taylor, însărcinatul cu afaceri american la Kiev, şi a lui George Kent, înalt responsabil al Departamentului de Stat specializat în Ucraina. Cei doi diplomaţi au povestit deja în spatele uşilor închise eforturile desfăşurate de apropiaţi ai preşedintelui republican pentru a forţa Ucraina să îl ancheteze pe Joe Biden, bine plasat pentru a deveni candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din 2020.

Tot în deschiderea audierilor, un congresman republican a spus că ancheta este 'o campanie de calomnii orchestrată cu meticulozitate în media'. Ancheta se înscrie 'într-o operaţiune desfăşurată de trei ani de democraţi, de media corupte şi de birocraţi partizani care vor să anuleze rezultate alegerilor din 2016', a afirmat Devin Nunes, în numele republicanilor din comisia juridică a Camerei Reprezentanţilor, conform AGERPRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel