Demisie cu scandal. PNL amenință cu sesizarea Corpului de Control al lui Dacian Cioloș

Prim-vicepreşedintele PNL Sibiu, Daniela Cîmpean, îl acuză prefectul demisionar Ovidiu Ioan Sitterli că încalcă legea prin refuzul de a-l demite pe preşedintele CJ, Ioan Cindrea, condamnat de ÎCCJ la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

"Până la adoptarea hotărârii de guvern prin care se va constata încetarea raportului de serviciu, urmare a demisiei sale din funcţia publică de prefect, Ovidiu Sitterli rămâne prefect al Judeţului Sibiu şi are obligaţia să-şi îndeplinească toate atribuţiile aferente funcţiei de prefect (art.102 din legea 188/1999). Refuzul său de a emite ordinul de constatare a încetării de drept a mandatului de preşedinte al CJ al domnului Ioan Cindrea reprezintă un abuz în serviciu, săvârşit cu intenţie şi sancţionat de legea penală. Acţionând de această manieră, doar pentru a-i mai acorda preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, 4 zile la preşedinţia Consiliului Judeţean Sibiu, arată că interesul de partid este înaintea interesului cetăţenilor judeţului Sibiu, că încălcarea legii de către Ovidiu Sitterli este oricând posibilă dacă interesele personale şi de grup i-o cer!", se arată într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Prefectul a demisionat vineri, dar rămâne în funcție până miercuri. Întrebat dacă va constata încetarea mandatului președintelui CJ, prefectul nu a răspuns. Subprefectul a precizat ulterior că nu știe dacă prefectul demisionar a semnat sau nu ordinul. Deputata Raluca Turcan a anunțat că va sesiza corpul de control al premierului cu privire la "abuzul insituţional", dacă prefectul nu îl demite pe preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea. Prefectul Ovidiu-Ioan Sitterli a demisionat pentru a participa la alegerile locale din 5 iunie. 

[citeste si]    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel