Dehelean (USR): PSD-Comisia de Veneția, discurs contradictoriu

Sebastian Florea / 22 oct 2018 / 17:39 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Silviu Dehelean (USR) susține că PSD are un discurs contradictoriu în relația cu Comisia de Veneția.

Silviu Dehelean, deputat USR, membru al Comisiei juridice, semnalează, într-un comunicat de presă primit la redacție, discursul contradictoriu al PSD fată de opiniile specialiștilor membri ai Comisiei de la Veneția.

”În timp ce unele sugestii inofensive planului PSD sunt ridicate la rang de modificări esențiale, criticile pe fond, de substanță, sunt ignorate asumat, tocmai pentru că PSD nu caută adevărul, ci un simplu alibi”, arată deputatul Dehelean.

„Stiam deja că PSD aude doar ce îi servește scopului politic. Știam că dacă românii spun «nu mai suportăm corupția», va există mereu un Codrin Stefănescu în stare să traducă astfel: «Românii nu mai suportă Opoziția/Justiția». Dar astăzi, domnul Iordache 13 a anunțat răspicat și asumat: «Alegem doar ce ne place din recomandările Comisiei de la Veneția». Sunt virgule în raportul Comisiei pe care PSD vrea să le introducă urgent în modificările la Legile Justiției și sunt obiecții vaste la caracterul nedemocratic al unor măsuri pe care PSD le va ignora în fugă. Căci de la Comisie, PSD nu preia decât ce poate fi folosit politic. Și atunci, când e ceva exploatabil în folos propriu, fie și scos din context, Comisia de la Veneția e un for al celor mai rafinați specialiști. Când, în schimb, aceiași specialiști reputați atrag atenția asupra derapajelor PSD, oamenii Puterii ne explică sec: «Suntem stat suveran, să ne mai lase pe noi domnii de la Veneția cu sfaturi, n-am ajuns colonia lor». În plus, o greșeală care nu poate fi iertată membrilor Comisiei de la Veneția este că și-au permis să gândească altfel decât Curtea Constitutională a României, pe care PSD a muncit foarte mult s-o populeze cu oameni care gândesc "corect". Iată de ce, în dicționarul politic, la cuvântul ipocrizie, ar trebui să găsiti o poză cu trei trandafiri", se arată în documentul semnat de deputatul USR Silviu Dehelean.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23