EXCLUSIV  Decalarea alegerilor din 2024, avantaj pentru anumite partide. Cine ar avea de câștigat. Val Vâlcu: Scapi de presiunea surprizelor

Decalarea alegerilor din 2024, avantaj pentru anumite partide. Cine ar avea de câștigat. Val Vâlcu: Scapi de presiunea surprizelor / Foto: Pixabay, de Alexander Fox
Decalarea alegerilor din 2024, avantaj pentru anumite partide. Cine ar avea de câștigat. Val Vâlcu: Scapi de presiunea surprizelor / Foto: Pixabay, de Alexander Fox

Jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au vorbit despre scenariul în care alegerile din anul 2024 vor fi decalate, nu comasate, așa cum s-ar plănui.

Jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au vorbit în cadrul "Nod în papură" de la DC NEWS despre cine ar avea de câștigat dacă românii vor avea totuși patru rânduri de alegeri din 2024: europarlamentare, locale, prezidențiale, și parlamentare.

"Mai e o variantă, dacă lași patru rânduri de alegeri și începi cu europarlamentarele, se descarcă lumea, mai mai apare cine știe, se exprimă nemulțumiri, ai localele, trag primarii fac, după aia ai prezidențialele, mă rog cine o fi, o fi, și după aia la parlamentare prezența este mai mică, e al patrulea rând de alegeri, s-a plictisit lumea și aici câștigă partidele de genul UDMR-ului, care e avantajat pe prezență mai mică sau pe disciplinați, cum e PSD-ul. Scapi un pic de presiunea surprizelor a partidelor care apar cu o lună înainte, focalizează nemulțumirea, votul, adică s-a descărcat lumea, de trei ori...", a declarat Val Vâlcu în cadrul emisiunii.

"O știu și cei de la partide că fac tot felul de calcule de genul acesta. Și sunt firești calculele pentru că este foarte greu să spui, ideea că se plictisesc, e o discuție. Și dacă cuplezi localele cu parlamentarele, am o problemă că eclipsezi parlamentarele pentru că lumea este mai interesată de locale întotdeauna. Adică eu știu ce a făcut primarul la mine în Sectorul 6 sau la tine în Sectorul 6 și mă răzbun pe el sau zic: Bă, bravo, a făcut în fine ceva, și vine ăla să îmi spună cu economia, cu nu știu ce...", a spus Alfred Bulai.

Alfred Bulai: Problema este că la primar mulți habar nu au de la ce partid e

"Da, este greu să dai un vot disonant, adică la primar votezi cu.. E posibil, dar e mai greu. Nu ai o remușcare așa?", a intervenit Val Vâlcu.

"Problema este că la primar mulți habar nu au de la ce partid e, că au fost și la mai multe partide și nu mai știu. Dau un exemplu pe care mi l-a povestit un primar. Era la PSD când mi-a povestit, dar a fost și în altă parte, a fost independent, așa a câștigat mandatul și i-a chemat într-o zi pe ăia la primărie, pe toți cetățenii și le-a zis: Pentru voi mă voi prostitua, mă duc la orice partid să îmi dea ăia bani. Adică i-a anunțat așa, fără jenă. Ei votau omul, i-a durut undeva despre ce partid este vorba. Sunt și cazuri de genul acesta, sigur, în orașe mici. În orașe mari contează partidul. Ce vreau să spun este că dacă ei vor face calculul pe hârtie și vor zice că e bine, e cu du-te vino. Dacă trag pentru ei nu înseamnă că trag și pentru partid", a declarat Alfred Bulai

 "Nu e fizică, nu e matematică", a punctat Val Vâlcu.

"Nu, e și de intuiție aici, de experiență politică. Interese diferite în județe diferite, nu înseamnă că la fel gândesc. Adică sunt unii care zic: ia lăsați-ne cu ale vostre, noi nevedem de treaba noastră. Ca să dau un exemplu ca să se înțeleagă: dacă tu ești primar îți faci treburile tale cum vrei și eventual chemi de la centru să te dai mare pe lângă vreun șef pe care l-ai văzut pe la televizor, dar știi tu cum să îți faci bucătăria dacă ai experiență. dacă sunt și parlamentare, ăia îți pun o serie de anumite condiții pe care tu nu prea ai vrea să le faci, adică să ai grijă de nu știu ce, să primești pe nu știu cine... În campanie trebuie să te ocupi și de alea, te încurcă", a explicat Alfred Bulai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel