EXCLUSIV  De ce Titi Aur nu e de acord în totalitate cu regula că „trebuie să reduci viteza până la limita evitării oricărui pericol“ / video

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Titi Aur a vorbit despre evitarea accidentelor de circulație.

Invitat la emisiunea „De Ce Conducem“, Titi Aur a vorbit despre evitarea accidentelor de circulație și a spus de ce nu e de acord în totalitate cu regula că „trebuie să reduci viteza până la limita evitării oricărui pericol“.

„Eu nu am fost de acord nici cu acea regulă de circulație de pe timpuri, că 'trebuie să reduci viteza până la limita evitării oricărui pericol' pentru că într-adevăr sunt anumite situații în care pietonul se aruncă și dacă mașina stă pe loc și tot dă cu capul în mașină.

În același timp, și dacă într-o zonă cu trecere de pietoni circuli cu viteză mare, ești și neatent, asta nu înseamnă că ai dreptul să treci peste pieton. Indiferent unde se află pietonul, trebuie să reacționezi.“, a spus Titi Aur.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Titi Aur s-a urcat prima dată la volan la 11 ani: „Şi o căruţă aş fi condus, aş fi fost cel mai fericit”

Specialistul în siguranță rutieră a spus aceste lucruri după analiza unor imagini care au surprins un accident din județul Suceava, acolo unde un pieton a traversat printr-un loc nepermis, deși trecerea de pietoni se afla la aproximativ 10-15 metri de locul în care a fost acroșat de un autoturism.

„Aici este o vină dublă. Pietonul trece fără să se uite deloc, pentru că se uita în dreapta, iar șoferul mergea fără să țină cont. Totuși, pietonul respectiv nu a apărut de după colț, ci a făcut niște pași și șoferul pur și simplu l-a izbit. Șoferul trebuia să vadă, să frâneze, să tragă stânga sau dreapta, însă nu a reacționat deloc, deși exista vizibilitate.

Pe de o parte, pietonul a fost total inconștient, dar și șoferul a fost la fel. Șoferul nu era atent, pentru că nu a reacționat absolut deloc și a intrat în el fără să schițeze măcar un gest. Pietonul a apărut în câmpul vizual cu mai mult de 1,5 secunde, deci avea timp să-l vadă. Sunt două erori care coroborate au produs un accident mortal. Amândoi sunt vinovați. E o zonă de trecere de pietoni, unde viteza trebuie redusă. Nu există viteză prea mică“, a spus Titi Aur.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Viaţa la 200 km/h. Titi Aur şi povestea care a dus la 8 titluri de campion naţional la raliuri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel