EXCLUSIV  De ce nu se face referendum la Sectorul 1 şi la Primăria Generală. Ioana Constantin: Aceşti primari dezastruoşi vor pleca. Întrebarea e cine vine

Facebook Nicuşor Dan
Facebook Nicuşor Dan

Ioana Constantin a vorbit, într-un interviu exclusiv pentru DC NEWS, despre motivul pentru care se tot amână referendumul de demitere a lui Nicuşor Dan şi Clotilde Armand, de la primăria generală, respectiv primăria Sectorului 1. 

"De ce nu funcţionează chemarea la referendum? A fost pandemie, a fost frig, să stai pe colţul mesei să completezi hârtiile nu e uşor. Acum e vară, pandemia a trecut, de ce nu se strâng restul semnăturilor, cele 20.000?", a întrebat Val Vâlcu. 

"PSD nu doreşte să facă acest referendum. PSD este foarte mulţumit de modul dezastruos în care este condus sectorul 1 şi în care este condusă primăria Capitalei, pentru că ei vor să vină peste 2 ani la alegeri să tragă linie şi să zică 'uite ce s-a întâmplat sub administraţia USR'. Acelaşi lucru e şi în Timişoara. De ce nu face PSD sau PNL un referendum de demitere a primarului? E absolut dezastruos", a replicat Ioana Constantin. 

Vorbind şi despre scandalul alegerilor de la Sectorul 1, Val Vâlcu a punctat că, indiferent cine ar fi fost declarat câştigător la o renumărare a voturilor, "procesul este viciat. S-a văzut clar cum erau aranjate, cum se refăceau formularele". 

"Nu avea ce să caute nimeni în sala aia. Eu am fost candidat, am depus contestaţii. Nu avea ce să caute nimeni acolo. Nu pot eu să mă erijez în instanţă de judecată. Doamna Armand a câştigat alegerile, dar a rămas în mentalul colectiv nu doar în Bucureşti, ci în întreaga ţară, că la sectorul 1 s-au furat voturile!", a replicat Ioana Constantin. 

"S-or fi furat sau nu, nu contează. situaţia a fost gestionată incorect", a spus Vâlcu. 

"Exact. Oamenii nu mai au încredere. Asta e o problemă foarte mare. Oamenii spun că nu mai are rost să se ducă la vot, pentru că ăia făceau ce voiau ei cu sacii. Contează cine numără, cum se spunea pe vremuri", a mai declarat Ioana Constantin. 

"Aceşti primari dezastruoşi vor pleca. Întrebarea e cine vine"

"Revenind la Sectorul 1, PSD nu doar că nu doreşte să se facă referendum, PSD nu are candidat la aceste alegeri. PSD-ul nu are un om pentru Sectorul 1. Despre asta e vorba, şi asta mi se pare grav. Nu există, cu doi ani înainte de alegeri, suficienţi candidaţi. Aceşti primari dezastruoşi vor pleca, şi dna Armand, şi domnul Mihaiu (n.r. primarul Sectorului 2). Întrebarea e cine vine. Acum există o coaliţie PSD-PNL care va trece şi în zona locală. Este foarte posibil să aibă candidaţi comuni. Dar din punctul meu de vedere, de când a apărut această coaliţie nu mai poate fi vorba de alianţe PNL-USR. Acest dezastru de primari a fost adus de domnul Orban, care a acceptat această 'comisie de integritate', numită USR, care a filtrat inclusiv candidaţii PNL-ului la acel moment. Domnul Orban este la fel de responsabil, împreună cu aceşti oameni de la USR, pentru dezastrul din Capitală din acest moment", a concluzionat Ioana Constantin. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel