Dăncilă, apel ferm în PE pentru România: Să recunoască acest drept!

Europarlamentara PSD, Viorica Dăncilă, a făcut un apel ferm în Parlamentul European pentru dreptul României. 

”Comisia Europeană cunoaște și recunoaște, de mai mult timp, faptul că România și-a respectat angajamentele și, deci, acceptarea țării noastre în Spațiul Schengen este legitimă, corectă și dezirabilă”, a subliniat luni, în plenul Parlamentului European, eurodeputata Viorica Dăncilă, liderul delegației europarlamentarilor social-democrați români, făcând un apel la statele membre să recunoască acest drept câștigat de țara noastră.

Europarlamentarul PSD a arătat, în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg, că aderarea României la Spațiul Schengen ar contribui la consolidarea securității blocului comunitar.

”Un astfel de pas nu este doar în avantajul României sau Bulgariei, ci și în beneficiul celorlalte state membre, pentru că ar permite o întărire a cooperării pentru tot ce înseamnă consolidarea securității la granițele UE. Toate statele membre trebuie să recunoască acest drept al României, atâta timp cât obligațiile au fost îndeplinite, după cum admite Comisia Europeană. Invocarea oricăror pretexte pentru a bloca aderarea României la Spațiul Schengen este contrară principiilor pe care le împărtășim și contraproductivă pentru securitatea și economia Uniunii Europene”, a atras atenția eurodeputata în mesajul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel