Dan Tudorache, protocol de colaborare cu Federația Română de Atletism

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1 și Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism au semnat protocolul de colaborare
Dan Tudorache, primarul Sectorului 1 și Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism au semnat protocolul de colaborare

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, și Președintele Federației Române de Atletism, Florin Florea, au semnat, miercuri, la sediul primăriei, în prezența multiplei campioane Paula Ivan, un protocol de colaborare privind modernizarea Stadionului Tineretului „Iolanda Balas Soter". Edilul Sectorului 1 dorește ca zona de la Arcul de Triumf, până la ștrandurile Tineretului să fie o zonă sportivă pentru bucureșteni.

"Avem posibilitatea și dorim, ca de această dată să investim și în atletism, în prima fază fiind vorba despre preluarea stadionului de la Tineretului, care trebuie adus la o situație competitivă. Prin acest protocol vom investi în sport și atletism", a declarat Dan Tudorache.

Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism,  a declarat că în urma acestui protocol se vor realiza lucruri minunate.

Momentul semnării protocolului de colaborare între Primăria Sectorului 1 și Federația Română de Atletism

"În urma vizitei la baza de atletism  a FRA, dată în folosiță gratuit pe o durată de 49 de ani, vom încerca să facem un lucru bun pentru sport, pentru cetățenii, și copiii Sectorului 1. Ne dorim ca această bazp sportivă să fie de top pentru atletismul în România, pentru  că Federația Română de Atletism este cea care dă direcția la ceea ce înseamnă o bază de atletism. Mă refer la condiții competiționale și funcțiunii  specifice atletismului. Vom face cea mai bună bază sportivă pentru atletism.

Vezi și: Lucrări reabilitare Teatrul de Vară din Parcul Bazilescu. Anunțul primarului Sectorului 1, Daniel Tudorache

Într-o primă etapă ne vom concentra asupra pistei, asuprea scaunelor din tribună și partea competițională și de antrenamente. În a doua etapă va fi vorba despre parcări și de dotările pentru funcționarea bazei, iar în etapa a treia de ce se află sub tribună", a declarat președintele FRA. 

"Eu doresc o zonă sportivă care să se întindă de la Arcul de Triunf până la ștradurile Tineretului. Am pus deja ochii pe acele zone pentru a sprijini sportul prin Federația Română de Atletism, cea de rugbi. Va fi o zonă cu predilecție pentru sport", a declarat Dan Tudorache.

Referindu-se la bugetul pe care primăria Sectorului 1 îl poate aloca sportului, Dan Tudorache a declarat că este vorba de circa 15 milioane de euro.

Paula Ivan, campioana olimpică de la Seul. Recordul olimpic al acesteie de 3:53.96 de la proba de 1.500 de metri  nu a fost doborât până în prezent

"Vreau să aloc pentru sport, pentru federații, pentru că au venit multe entități private, dar eu vreau să mă axez către stat. Eu când vorbesc cu Federația Română de Tenis, când vorbesc cu Federația Română de Atletism sau de Rugby, cred că este o relația stat-stat. În primul rând ajut statul, pentru că aici sunt banii pe care noi dorim să-i investim, după care, dacă vom avea resurse vom investi și în solicitările private", a mai declarat Dan Tudorache. 

"Investițiile în sport, fie că vorbim de tenis, handbal sau atletism, sunt esențiale pentru sănătatea noastră și a generațiilor viitoare. Prin modernizarea Stadionului „Iolanda Balas Soter", elevii din Sectorul 1 vor putea face sport și mișcare în aer liber în condiții civilizate și vor avea la dispoziție o bază sportivă ultramodernă, locul propice pentru a descoperi tainele atletismului și pentru a forma campionii de mâine ai acestei discipline. Îmi doresc ca Sectorul 1 să devină sectorul campionilor și al mișcării sportive", a mai declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

La evenimentul de la Primăria Sectorului 1 au participat Iancu Augustin, secretarul general al FRA și Paula Ivan, campioana olimpică  la Seul în 1988,  în proba de 1.500 de metri.

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel