Cum pregătesc terenul Kovesi și Cioloș pentru 2024. Chirieac: Vor fi folosite mai mult ONG-urile, mai puțin partidele politice

Foto: EPPO
Foto: EPPO

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre strategia Laurei Codruța Kovesi pentru alegerile din 2024.

„Care sunt informațiile pe care le aveți în acest moment privind alegerile prezidențiale din 2024?”, a întrebat moderatorul Ioan Korpos la România TV.

„Într-adevăr, domnul Dacian Cioloș merge pe o construcție cu ONG-urile. Aflu și eu acum că ONG-urile construiesc spitale. Știam de unul singur, dar mă rog, deja construiesc școli, urmează să construiască autostrăzi și de toate în țara asta. Deci dânsul va folosi foarte mult ONG-urile pentru campania doamnei Laura Codruța Kovesi. Va folosi și influenceri și structuri sindicale și patronate.

Vor fi folosite mai puțin partidele politice. Cred că va fi partidulețul domniei sale, REPER, rupt din USR, care va fi important ca să aibă oameni în secțiile de votare. Apoi, Mirel Palada ne-a oferit procentul, care apare cam la toate casele de sondare, în care Kovesi are între 23% și 25%, ceea ce îi dă o șansă reală ca să intre în turul II al alegerilor prezidențiale”, a explicat analistul politic.

Cine intră în turul II cu Kovesi

„În turul II cu cine? Cu domnul Ciolacu, cu liderul AUR, cu domnul Ciucă?”, a mai întrebat prezentatorul TV.

„Păi, să ne gândim: cu candidatul PSD sau cu candidatul PNL sau cu candidatul AUR. Nu știm exact cine va fi la PNL, nu știm exact cine va fi la PSD. O fi domnul Ciolacu, o fi domnul Geoană. La PNL, o fi domnul Ciucă, o mai fi altcineva. Într-un an, ar cam trebui să se hotărască și PNL.

Vedeți că vor fi și candidați mai mici, cum ar fi Kelemen Hunor care sigur va lua, în primul tur, 5-6 procente, ca de fiecare dată. Așadar, se mai rup din voturi, fără doar și poate. Campania a început din această vară. Ați văzut pe anumite site-uri sloganuri cum ar fi "Democrația în pericol, corupția la putere". Ei spun cum că securitatea conduce tot în această țară: de la partide politice la Parlament la Justiție”, a explicat Chirieac.

Alte timpuri, alte tabere, același discurs privind Justiția

„Acum, pe zona de Justiție nici nu-i putem combate, nici nu i-am combătut. Era predicatul pe care îl foloseam noi, perfect autentic, în vremea lui Traian Băsescu, când ei erau total împotriva și spuneau că nu e adevărat. Noi prezentam abuzurile și tot ce se întâmpla, ei spuneau că nu e adevărat. Acum, dânșii spun că nu știu ce plagiat nu a fost investigat. De altfel, dacă pe 31 octombrie Înalta Curte a considerat că este complet nevinovat procurorul Portocală, asta ne spune ceva despre starea Justiției din România”, a conchis analistul Bogdan Chirieac.

Palada vine cu procentul lui Kovesi în turul I la prezidențiale 2024

„Am vrut să văd ce procent ar obține Laura Codruța Kovesi dacă ar candida din partea REPER. Rezultatul a fost 23-25%, în condițiile în care REPER este la 3%. Dacă ar candida din partea USR, procentul ar fi aproximativ la fel. Este cam același bazin electoral. L-am pus pe Drulă candidat din partea USR, iar pe Laura Codruța Kovesi din partea REPER. Cătălin Drulă a obținut 5-6%, adică nimic, în condițiile în care USR este la 11-12% în sondaje. Laura Codruța Kovesi intră în turul doi”, a zis Mirel Palada la DC News și DC News TV, în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu.

Întrebat cu cine intră Laura Codruța Kovesi în turul doi, sociologul a zis: „Cu cine vrea ea. Cel mai probabil, cu candidatul PSD. Și îl bate”. Dar există un dar. Nu ar putea bate pe oricine sau, în orice caz, lupta ar fi foarte strânsă, și am putea avea o răsturnare de situație în orice moment.

Mirel Palada spune că dacă Mircea Geoană ar candida, susținut de PSD, am putea vorbi de singurul politician care s-ar putea bate, parte în parte, cu Laura Codruța Kovesi, adică actualul secretarul general adjunct al Alianţei Nord-Atlantice (NATO) este singurul care ar putea avea o luptă foarte strânsă cu fosta șefă DNA la alegerile din 2024.

Dar mai sunt doi ani până la alegeri, iar evoluția lucrurilor este în continuă mișcare. Citește restul AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel