Cristian David: Simplul statut de poliţist nu garantează dreptul de a deţine armă

pistol-carpati
pistol-carpati

Fostul ministru liberal al Administraţiei şi Internelor, Cristian David, a declarat, miercuri, la Antena 3, că simplul statut de poliţist nu garantează dreptul de a deţine armă în afara exerciţiului funcţiunii, precizând că agenţi sunt şi cei de la serviciul IT, şi personalul de la popotă.

Senatorul PNL Cristian David - fost ministru de Interne între 2007-2008, perioadă când a promovat o propunere legislativă pentru înăsprirea regimului armelor neletale - a susţinut că structura de personal a MAI are 2.000 de angajaţi, iar 90 la sută au statut de funcţionar public cu statut special.

Potrivit politicianului, dreptul de deţinere a unei arme letale nu e garantat de simplul statut de poliţist, fiind doar la latitudinea decidentului de a emite autorizaţia.

Cristian David a precizat că agentul Gheorghe Vlădan, şofer la Policlinica MAI "N. Kreţulescu", nu ar fi avut dreptul de a deţine armă.

În acest contex, fostul ministru MAI a arătat că atunci toţi cei 150.000 de poliţiti din sistem "ar avea dreptul să aibă armă acasă".

Totodată, Cristian David a declarat, la Antena 3, că agentul Gheorghe Văldan a fost angajat ca şofer la minister din sursă internă, în urma unui concurs, el fiind deja în structura ministerială când a susţinut examenul.

Senatorul PNL Cristian David a declarat că agentul de poliţie Gheorghe Vlădan a susţinut un concurs pentru posturile de şofer vacante din MAI, după ce el fusese angajat anterior ca mecanic auto

"Însă el fiind absolvent de liceu auto, avea permis de şofer profesionist. La acel concurs s-a prezentat ca sursă de recrutarea internă şi nu extrenă, aşa cum greşit am fost inforormaţi de ministrul în funcţie (Gabriel Berca-n.r.)", a spus david, precizând că acel concurs pentru şoferi era destinat pe "sursă internă" .

Fostul ministru David a mai spus că la MAI se află cartea de muncă a lui Vlădan, purtându-se verifica tot parcurusl acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel