Contra, după meciul cu Suedia: Dacă aș avea o baghetă magică...

Selecționerul Cosmin Contra crede că România a reușit să arate un fotbal bun, dar jucătorii au făcut greșeli copilărești.. foto: FRF
Selecționerul Cosmin Contra crede că România a reușit să arate un fotbal bun, dar jucătorii au făcut greșeli copilărești.. foto: FRF

Selecționerul Cosmin Contra crede că România a reușit să arate un fotbal bun, dar jucătorii au făcut greșeli copilărești.

Naționala României a pierdut cu 2-1 meciul cu Suedia din deplasea de la Stockholm, în primul meci al Grupei F a calificărilor penru Euro 2020. Cum a fost acest meci, a explicat selecționerul Cosmin Contra în interviul de după meci:

”Au fost două reprize total diferite. O primă repriză în care am fost timizi și am făcut cadou două goluri. N-am câștigat multe dueluri, n-am avut intensitate. Chiar dacă am primit primul gol într-un moment în care echipa s-a așezat mai bine în teren, am ajuns și la poarta adversă, am avut și 2-3 șuturi, dar din păcate am făcut greșeli copilărești la cele două goluri încasate, iar la nivelul ăsta te taxează. După aia, a doua repriză a fost total diferită: o altă atitudine, o altă intensitate în dueluri, am mai avut ceva ocazii, am stat în jumătatea adversă. Bineînțeles că riscând așa de mult ei au avut ocazii foarte periculoase. Din păcate, o ocazie foarte mare a lui Săpunaru în ultimele minute, am înțeles că am avut și un penalty... Dar, să luăm lucrurile bune, să luăm repriza a doua și să ne dăm seama că greșelile copilărești ne taxează”, a spus antrenorul naționalei.

Citește și: Suedia - România preliminarii Euro 2020 rezultat final 

Pauza, sfetnic (tare) bun crede Contra

Care este explicația selecționerului pentru schimbarea de atitudine de după paiuză?

Dacă aș avea o baghetă magică să știu de ce jucătorii, în prima repriză, nu au intrat cu aceeași determinare și atitudine ca în a doua repriză, v-aș spune! Dar, am intrat un pic în ei, în jucători, la pauză, și le-am zis că din punctul meu de vedere nu este fața și nu este nivelul pe care pot să-l dea ei la un asemenea meci”, a mai declarat Cosmin Contra în declarațiile de după meci.

Naţionala de fotbal a României a debutat cu stângul în preliminariile EURO 2020, după ce a fost învinsă de Suedia cu scorul de 2-1 (2-0), în Grupa F, sâmbătă seara, pe Friends Arena din Solna. Suedia s-a impus prin golurile marcate de Robin Quaison (33) şi Viktor Claesson (40), în timp ce pentru tricolori a înscris Claudiu Keşeru (58). România a făcut o primă repriză slabă şi a încasat două goluri, după erori mari de apărare, dar jucătorii antrenaţi de Cosmin Contra au evoluat mai bine după pauză, au reuşit să înscrie şi au fost destul de aproape de egalare.

Citește și: Suedia - România. Lucescu, sfat prețios pentru Contra

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel