Congresul USR, CONTESTAT de parlamentari, consilieri şi lideri de filiale

Scandal la USR. Mai mulţi parlamentari, consilieri şi lideri de filiale USR au semnat o scrisoare deschisă prin care susţin că Congresul de sâmbătă este nestatutar.

„Respectarea regulilor este un principiu fondator al USR şi începe în interiorul USR. Dacă USR este corupt din interior, el nu îşi poate îndeplini misiunea publică de a curăţa politica românească. Este aşadar de datoria noastra să semnalăm public faptul ca regulile au fost încălcate în mod repetat de către Biroul Naţional al USR”, se arată în scrisoare deschisă.

Totodată, semnatarii susţin că alegerile de delegaţi din 15 octombrie de la Bucureşti au fost statutare, dar rezultatul nu a convenit pentru că "58 din cei 63 de delegaţi îl susţineau pe deputatul Cristian Seidler. Cu acest rezultat la Bucureşti şi cu susţinerea din ţară (96 de delegaţi au lipsit sau şi-au anulat votul), Seidler ar fi câştigat preşedinţia USR din primul tur - legal, legitim, curat”.

Semnatarii acuză că Biroul Naţional a făcut tot posibilul pentru a anula alegerile de la Bucureşti şi a organizat alegeri nestatutare, care au durat 3 zile de „organizat”.

Mai mulţi parlamentari, consilieri şi lideri de filiale USR îi solicită lui Dan Barna să ia act de situaţia creată.

Scrisoarea, semnată de 15 membrii USR

Semnatarii sunt Lucian Stanciu-Viziteu- deputat şi preşedinte filiala Bacău, deputatul Mihai Botez, deputatul Lavinia Cosma, deputatul, Cosette Chichirău, senatorul Cristian Ghica, senatorul Ramona Dinu, senatorul George Dîrcă, deputatul şi preşedintele filialei Galaţi, Bogdan Rodeanu, Andrei Plujar- preşedinte filiala Caraş-Severin, Nicuşor Lina-preşedinte filiala Teleorman, Cătălin Stancu - preşedinte filiala Brăila, Ana Ciceală - consilier municipal, Cami Mahalean - preşedinte filiala Deva, Cristina Coroblea- consilier local Sector 5 şi Mihăiţă Sava-preşedinte filiala Buzău.

Nicușor Dan, reacție dură după alegerea noului președinte

În întreg scandalul a intervenit şi fostul preşedinte al USR, Nicuşor Dan.

„La congresul USR de ieri au lipsit sau şi-au anulat votul 96 de persoane din lista de 276 de delegaţi (din care aprox. 90 din afară Bucureştiului). Dacă adăugăm pe cei 58 de delegaţi pro-Seidler aleşi iniţial la Bucureşti, Cristian Seidler ar fi câştigat din primul tur (cu aprox. 150-160 de voturi). Pe sistemul impus la al doilea rând de alegeri din Bucureşti, ar fi luat în aici maximum 35 de voturi. Adică, ar fi obţinut în total 125 la Congres şi ar fi pierdut în turul doi în faţă coaliţiei Barna – Alexandrescu. Anularea nestatutara a alegerilor din Bucureşti a decis aşadar preşedintele USR”, a scris Nicuşor Dan pe pagina de Facebook.

De asemenea, el a spus că membrii din USR care l-au înştiinţat vă vor vota poziţionarea faţă de referendumul pentru familie, nu au reacţionat la faptul că alegerile din Bucureşti pentru delegaţii de la Congres au fost anulate nestatutar.

Deputatul USR, Dan Barna, a fost ales preşedinte al partidului, sâmbătă, în urma votului membrilor prezenţi la Congresul Extraordinar de la Poiana Braşov.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel